Alleen Duiveland en FC De Westhoek succesvol in bekerstrijd

Logo Wereldregio

Zonder al te veel problemen heeft Duiveland de eerste poulewedstrijd van de bekercompetitie gewonnen. In een derby met WIK’57 werd het zaterdag 3-1 op het Oostersportpark.

Het duurde wel redelijk lang voordat de Oosterlanders, die na het vertrek van topscorer Joran Maliepaard een echte spits ontberen, een bres in de Kerkwerfse defensie hadden gevonden. Een kwartiertje voor en op slag van rust sloeg routinier Ronald Zwager tweemaal toe. In de tweede helft hield WIK’57 weer lang stand. Zo’n tien minuten voor het einde maakte Robbert de Bruine (op de foto met bal) de 3-0 waarna Harmen onmiddellijk erna de eer redde.

In en tegen IJzendijke sloeg FC De Westhoek met dezelfde cijfers toe. Met redelijk goed combinatiespel had de ploeg uit de Westhoek weinig te vrezen in Zeeuws-Vlaanderen. In de tweede helft was de koek ver op voor de thuisploeg. Een kleine smet op de zege was het uitvallen van Mark de Feiter met een blessure, bijzonder was dat de drie broers Owen, Twan en Swen met elkaar in één elftal speelden.

Bij afwezigheid van Robin Provoost, Jos Erades, Lennart Wesdorp en Ralph van Gent werd het tegen Nieuwland 2-2. ZSC’62-trainer John Tahapary: ,,Het was een matige partij van onze kant, met name de eerste helft. De tweede helft was een stuk beter, maar uiteindelijk is het gelijkspel terecht”.

De tweedeklassers MZC’11 en Bruse Boys kregen er zaterdag beiden flink van langs tegen respectievelijk SHO en Wieldrecht. In Zierikzee was de rode kaart van keeper Mike Bakker de aanleiding voor een fikse nederlaag. Marc Bijdevaate nam als veldspeler zijn handschoenen over en zag meteen de vrije trap, die was gegeven naar aanleiding van de overtreding van Bakker, in het doel belanden. Na een 0-2-ruststand was de wedstrijd een formaliteit, concludeerde MZC’11-coach Edwin Kriens. Carlos de Jonge, zijn college bij Bruse Boys, sprak bam een terechte, maar geflatteerde nederlaag op sportpark Volharding. De 0-1 viel uit een onterechte strafschop vond de trainer uit Wolfaartsdijk. De andere goals van Wieldrecht kwamen tot stand na counters. De Jonge: ,,We hadden er zelf ook vijf kunnen maken”.

UITSLAGEN

BEKERCOMPETITIE

Eerste wedstrijd poulefase:

Kruiningen-SKNWK 3-1 (3-3 Jarno van Nieuwenhuize, 3-2 Dion de Jonge, 3-3 Dominique Prins)

Brouwershaven-DWO’15 1-2 (1-0 Cas van der Meer)

MZC’11-SHO 0-6

Bruse Boys-Wieldrecht 0-4

Nieuwland-ZSC’62 2-2 (1-1 Nicky van der Velden, 1-2 Mark Provoost)

Duiveland-WIK’57 3-1 (1-0 en 2-0 Ronald Zwager, 3-0 Robbert de Bruine, 3-1 Harmen van der Bok)

IJzendijke-FC De Westhoek 1-3 (0-1 Owen Monster, 0-2 Gijs van Duijvenbode, 1-3 Swen Monster)