Jarno van Nieuwenhuize is op schot, S.K.N.W.K. 1 blijft ongeslagen én kansrijk in bekertoernooi

Na het 3-3 gelijkspel vorige week tegen Kruiningen 1 was vandaag, zaterdag 7 september 2019 M.E.T.O. 1 de tegenstander van de blauw/zwarten. De aftrap op sportpark ‘Het Springer’ was vandaag om 17:00 uur. Tegenstander M.E.T.O. 1 verloor vorige week van G.O.E.S. 1 en kwam dus strijden voor de laatste mogelijkheid om ‘door te bekeren’ dit seizoen.

De tegenstander bleek zeker aardig te kunnen voetballen, maar S.K.N.W.K. 1 wist met veel strijd en inzet toch op voorsprong te komen. Het was spits Jarno van Nieuwenhuize die eigenlijk niet eens wist dat hij scoorde, maar de bal toch via zijn hoofd tegen de touwen zag verdwijnen, 1-0.

Helaas was de voorsprong van korte duur, want uit een makkelijk gegeven strafschop (Dominique Prins wist niet eens dat de bal tegen zijn hand kwam) konden de ‘tricolores’ uit Hoogerheide de stand weer in evenwicht brengen, 1-1.

Hierna kregen de gasten een aantal mogelijkheden, maar doelman Daan v/d Cingel had weinig zin meer in tegentreffers en hield zijn doel keurig schoon met een aantal prima reddingen. Uit een assist van Karl Hanse (die de bal ontving van Jarno van Nieuwenhuize nadat de keeper van de gasten de bal zo bij Jarno in de voeten schoof) wist Jarno van Nieuwenhuize zelfs opnieuw te scoren en de ruststand op 2-1 te brengen.

In de beginfase van de 2e helft was het allemaal wat slordig van Nieuwerkerkse-zijde. Te snel balverlies en hierdoor kregen de gasten het betere van het spel en een overwicht. Echter ook nu bleek ‘Daan’ een (te) grote sta-in-de-weg en bleef de tussenstand lang 2-1. Maar daar was opnieuw Jarno van Nieuwenhuize die wel wist te scoren. Zijn derde van de middag en een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Hierna kansen aan beide zijdes. Jarno mikte nog een keer langs de verkeerde kant van de paal (achteraf had hij de bal breed moeten leggen) en een andere poging van hem strandde op de paal. In de absolute slotfase was het invaller Machiel Schot na een prima counter met een goede assist op Jarno die voor de 4-1 wist te zorgen. Doelman Daan v/d Cingel ranselde aan de andere kant daarna nog een bal van onder de lat uit een vrije trap.

Nog een hectische moment voor het S.K.N.W.K.-doel. Het schot kwam via de lat weer terug het veld in. Met alles wat hij had redde Remon de Jonge de bal daarna nog van de doellijn. Aanvoerder René Verschoor had dezelfde intentie. Echter raakte hij heel ongelukkig ploeggenoot Remon in het gezicht. Met een dik oog en een bloedneus kon hij de wedstrijd verder uitspelen.

Dit weerhield Remon er zelfs niet van om ook nog te scoren. Machiel Schot schoot de bal richting het doel en Remon toucheerde de bal licht en zorgde voor een 5-1 tussenstand. Uit één van de laatste counters kon M.E.T.O. ook nog een keer scoren en de eindstand bepalen op 5-2.

We zagen vanmiddag opnieuw een erg doelgericht S.K.N.W.K. Het is misschien allemaal nog niet precies op elkaar afgestemd, maar met de inzet en strijd die ze leveren zit het wel goed !! En met een 5-2 overwinning mag je gewoon tevreden zijn.

Omdat G.O.E.S. 1 wist te winnen van Kruiningen 1 zullen S.K.N.W.K. 1 en G.O.E.S. 1 volgende week gaan uitmaken wie verder mag in het bekertoernooi. Voor de blauw/zwarten is de opdracht duidelijk: zij moeten winnen. Bij elk ander resultaat is G.O.E.S. door. Aftrap bij deze laatste en beslissende bekerwedstrijd op sportpark ‘Het Springer’ volgende week zaterdag, 14 september 2019, is 14:30 uur.