Meer gelijkwaardige wedstrijden door mDWF voor pupillen

Bron: www.knvb.nl

Het mDWF moet ook worden ingevuld bij de Onder 8 tot en met de Onder 12-leeftijdscategorie, de pupillen. Maar waarom eigenlijk?

Alle teams vanaf de Onder 13-leeftijdscategorie maken gebruik van het digitaal mobiel wedstrijdformulier (mDWF). Je kunt het wedstrijdformulier via de wedstrijdzakenapp digitaal invullen.

Wedstrijden worden leuker

Sinds vorig seizoen moet dit dus ook bij de Onder 8 tot en met de Onder 12-leeftijdscategorie. De reden daarvoor is simpel, ook al worden er tot en met Onder 10 geen uitslagen en ranglijsten meer bijgehouden, de wedstrijden worden er wel leuker van.

Het mDWF voor pupillen, waarom is dat er?

Bij het mDWF weet de KNVB namelijk wie er in welk team speelt en zo kan de bond de poule-indelingen verbeteren, door gelijkwaardige teams vaker tegen elkaar te laten spelen. Dit najaar wordt in de districten Noord en Zuid II al een eerste proef gedaan met de zogenaamde ‘eQuality Index’. Deze index wordt gebruikt om de kwaliteit van teams in kaart te brengen. Hoe meer en betere data de KNVB heeft, des te beter worden de indelingen.

Daarnaast wordt er via het mDWF gecontroleerd op leeftijd, zodat er niet teveel oudere spelers in een wedstrijd meespelen. Gelijkwaardige wedstrijden zijn leuker voor iedereen in én buiten het veld.

KNVB EN SCISPORTS: ‘SAMENWERKEN VOOR BETERE EN SPANNENDERE COMPETITIES’Lees hier hoe de KNVB en SciSports de competities in het amateurvoetbal nog beter, gelijkwaardiger en spannender gaan maken.

Geen spelbegeleider of aanvoerder

Het mDWF voor pupillen verschilt op een aantal punten met die van een hogere leeftijdscategorie. Zo is het niet noodzakelijk om de naam van de spelbegeleider, aanvoerder of pupillenscheidsrechter in te vullen. Ook voert de scheidsrechter geen digitale spelerspascontrole uit. Daarom hoef je ook nog geen foto te uploaden in de app.

DE NIEUWE WEDSTRIJDVORMEN VOOR PUPILLENLees hier meer over het nieuwe pupillenvoetbal.