Prima competitie start voor S.K.N.W.K. 1 na 2-1 zege op M.Z.V.C. 1

Vandaag, zaterdag 21 september 2019, was het dan zover. De eerste competitiewedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 op het eigen sportpark ‘Het Springer’ tegen het vooraf sterk geachte M.Z.V.C. uit Middelburg.  Iedereen was zeer benieuwd waar de blauw/zwarten zouden staan na een wisselvallige voorbereiding (tegen overigens louter sterkere tegenstanders).

De eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er eigenlijk weinig, maar na een kwartier was het toch S.K.N.W.K. dat aan de leiding kwam. Jarno van Nieuwenhuize wurmde zich met enig fortuin knap langs twee tegenstanders en vond op de zestien de vrijstaande Robert Padmos. Die schoot met links knap de 1-0 binnen.

Een prima kwartier van de thuisploeg was daarna het gevolg en even later kreeg de thuisclub een penalty na een overtreding op Jarno van Nieuwenhuize binnen de zestien. Diezelfde Jarno zag zijn zwak ingeschoten penalty gestopt door de keeper, maar in de rebound wist Jarno toch de trekker over te halen en S.K.N.W.K. op een comfortabele 2-0 voorsprong te schieten.

Toen was het M.Z.V.C. dat met prima aanvalsspel het doel van S.K.N.W.K. onder vuur nam, maar het was aan doelman Daan v/d Cingel te danken dat S.K.N.W.K. overeind bleef. Met een tweetal uitstekende reddingen hield hij zijn ploeg op die 2-0 voorsprong. Toch was het M.Z.V.C. dat net voor rust de 2-1 wist te maken na een zwak ingrijpen van de S.K.N.W.K.-defensie.

Nog voor rust hadden de blauw/zwarten de deur op slot kunnen gooien, maar uitblinker Robert Padmos wist van dichtbij de doelman van M.Z.V.C. niet te passeren op aangeven van Jarno van Nieuwenhuize. Ruststand 2-1.

In de tweede helft was het M.Z.V.C. dat aanzette om de gelijkmaker te forceren, maar ondanks het balbezit voor de gasten bleven de beste mogelijkheden voor de Nieuwerkerkerse ploeg. Jarno van Nieuwenhuize stuitte eerst op de doelman na een prima assist van de teruggekeerde Remco v/d Berge. Even later mistte Jarno opnieuw de kans om de wedstrijd te beslissen en bleef het dus spannend in deze zeer vermakelijke wedstrijd.

In het laatste deel van de wedstrijd was het S.K.N.W.K. dat met heel hard werken overeind bleef en dankzij een tomeloze inzet de drie punten over de eindstreep wist te trekken. Na vier minuten blessuretijd maakte scheidsrechter Wattel er een einde aan en kon S.K.N.W.K. zijn eerste drie punten bijschrijven.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Colijnsplaatse Boys. Het zou prachtig zijn om deze zege van vandaag een passend vervolg te geven en zodoende  een geweldige start te maken met dit zeer jeugdige S.K.N.W.K.

Toon v/d Berge

 

1 reactie op "Prima competitie start voor S.K.N.W.K. 1 na 2-1 zege op M.Z.V.C. 1"

  1. Het zou mooi wezen dat SKNWK de tweede wedstrijd ook zou winnen.Maar ik lees net van 1963 -2017 hebben ze van de 44 wedstrijden 12 gewonnen 10 gelijk en 22 verloren.Maar met de inzet van gisteren geef ik ze wel een kans.Succes mannen.

Reacties gesloten.