Ook enkele S.K.N.W.K.-teams voetballen a.s. zaterdag met regenboogveters

Op zaterdag 12 oktober 2019 wordt er voor de tweede keer op de Zeeuwse voetbalvelden een regenboogactie gehouden. Dit keer worden regenboogveters en een regenboogvlag ingezet om aandacht te vragen voor diversiteit binnen de sport. Op deze manier laten clubs zien dat iedereen zichzelf moet (kunnen) zijn op het sportveld. Afkomst, religie én seksuele voorkeur mogen niet uitmaken in de omgang met elkaar. Voetbalverenigingen kunnen zich nog steeds aanmelden om mee te doen!

Ook S.K.N.W.K. doet mee met deze actie. We hebben gratis regenboogveters voor twee teams ontvangen, een regenboogvlag en posters en flyers om aandacht te geven aan de actie. Welke teams dit zullen zijn, wordt deze week besproken binnen de club.

Acceptatie van seksuele diversiteit
Deze actie wordt gehouden in het kader van Internationale Coming Out dag, die elk jaar op 11 oktober plaatsvindt. Op veel plaatsen wordt er dan de regenboogvlag gehesen. Regenboogkleuren staan symbool voor diversiteit en acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit. Door gebruik te maken van de regenboogkleuren laten ook voetbalclubs zien dat iedereen zichzelf moet (kunnen) zijn op het sportveld. Het initiatief voor de ‘voetballen met regenboogveters’ dag komt voort uit een samenwerking tussen de gemeenten Goes, Middelburg, Anti Discriminatie Bureau Zeeland, LHBT Netwerk Zeeland en COC Zeeland. De gemeenten Goes en Middelburg zetten verschillende manieren in om de acceptatie van (seksuele) diversiteit in Zeeland te vergroten. Ook de acceptatie van diversiteit binnen de sport is een belangrijk aandachtspunt.

Nog meer informatie is te vinden op de website van het Anti Discriminatie Bureau Zeeland https://www.adbzeeland.nl/