Steve Schalkwijk achterhaalt Rik Impens, maar het is dringen aan de top

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Steve Schalkwijk (Goes) is naast Rik Impens (Hoek) gekomen in het PZC-topscorersklassement. Dat zal een schrale troost voor hem zijn, want hij maakte zijn doelpunt zaterdag in de 5-1-nederlaag bij Odin’59.

De spelers van de Zeeuwse derdedivisionisten voeren nog steeds de boventoon, geholpen door een aantal meer gespeelde wedstrijden. Rik Impens heeft net als Schalkwijk vijf keer gescoord (tien punten), terwijl ploeggenoot Erwin Franse zaterdag zijn vierde goal maakte.

Achter dit trio is het dringen geblazen. Bart van den Hemel (Groede) is de eerste achtervolger. Hij heeft in alle drie wedstrijden van zijn team gescoord, waarbij zijn vijfklapper in het openingsduel met IJzendijke er natuurlijk uitspringt. Hij staat nu op zeven treffers, goed voor evenzoveel punten.

Achter hem is het polonaise, want daar staan negen spelers met zes punten. Van Kloetinges jonkie Huib van Hecke tot regerend topscorer Martijn Simonse (Luctor Heinkenszand), van SKNWK’s held van zaterdag met vier doelpunten Jarno van Nieuwenhuize tot Ibrahim Eryürük van HVV’24.

PZC-topscorersklassement. © PZC