Tikkie Terug Deel 291 – S.K.N.W.K. E2 wint de bekerfinale (7 juni 2014)

Logo Tikkie Terug

Vandaag, zaterdag 19 oktober 2019, staat er bij onze jeugd een beker- en inhaalprogramma gepland. Voor S.K.N.W.K. JO19-1, JO13-1 en JO11-1 betekent dit een wedstrijd in de 2e ronde. Alle drie spelen ze een uitwedstrijd tegen respectievelijk Bruse Boys JO18-1, Kloetinge JO13-2 en M.Z.C. ’11 JO11-2. Ook S.K.N.W.K. JO17-1 wist een plaatsje in de 2e ronde te bemachtigen. Zij spelen dinsdagavond uit bij FC De Westhoek JO17-1.

Veel spelers van JO17-1 weten wat het is om succesvol te zijn in het bekertoernooi. Immers in 2014 wist S.K.N.W.K. E2 de beker al eens te winnen. In de finale bij Bruse Boys wisten ze toentertijd Klundert E2 te verslaan. Op de website stond toen het volgende artikel:

S.K.N.W.K. E2 schrijft historie door winst bekerfinale !!

Gisteren speelde S.K.N.W.K. E2 op sportpark ‘Volharding’ van Bruse Boys de bekerfinale. Tegenstander was v.v. Klundert E2. En het werd een echte bekerkraker !! E2 kwam zeer ongelukkig op 0-1 achter door een eigen doelpunt, maar nog voor de rust wisten ze op gelijke hoogte te komen.

In de 2e helft opnieuw een achterstand, maar ook nu wisten de blauw/zwarten weer langszij te komen, 2-2. De beste kansen waren daarna voor de Nieuwerkerkers, maar het bleef wel oppassen voor de counter. In de laatste seconden had E2 het kunnen beslissen, maar helaas ging het schot net over het doel. Eindstand dus 2-2 en dat betekent penalty’s.

Uiteindelijk wisten ‘onze jongens’ deze spannende ontknoping met 3-2 te winnen. Hierdoor werd voor het eerst in onze 60-jarige clubgeschiedenis de beker gewonnen door een S.K.N.W.K.-(jeugd)team. Wat een ontlading !!

Bij thuiskomst uiteraard eerst op het bordes en als afsluiter ook nog een heuse rondrit op de platte kar door Nieuwerkerk (nog bedankt André Slootmaker). Wat een belevenis voor E2 !!

Naast het winnen van deze bekerfinale wist E2 dit seizoen zowel de na- als voorjaarscompetitie te winnen. We kunnen dus spreken van een super seizoen. Om met de bekende woorden van Theo Reitsma te spreken: “dit is een goed stel hoor”.

In deze editie van Tikkie Terug kijken we middels wat foto’s terug op deze toch wel memorabele dag in de geschiedenis van de club.

S.K.N.W.K. E2 wint bekerfinale – zaterdag 7 juni 2014: