Na de nederlaag van vorige week tegen het sterke Zeelandia Middelburg stond voor S.K.N.W.K. 1 vandaag de uitwedstrijd op het programma bij het altijd lastige Nieuwland. Eerste gedeelte van de wedstrijd was S.K.N.W.K. de wat makkelijker spelende ploeg zonder overigens tot grote mogelijkheden te komen. Dion de Jonge gaf een prima harde voorzet waar net niet iemand tegen aan kon lopen, maar verder viel er weinig te noteren.

Aan de andere kant kreeg de thuisploeg wel twee flinke mogelijkheden. Eerst werd van dichtbij naast geschoten en even later redde S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel met de voet op een doorgebroken speler. Na een slippertje achterin bij Nieuwland was het weer de dekselse Jarno van Nieuwenhuize die de bal ineens via de onderkant van de lat binnen schoot, 0-1.

Direct na die goal viel de gelijkmaker alweer nadat de spits van de thuisclub zeer matig verdedigen van S.K.N.W.K. goed afstrafte 1-1. Het werd er daarna niet beter op met aan beide kanten veel balverlies. Maar ineens was het weer Jarno die een slim balletje van Robert Padmos knap binnen tikte, 1-2 wat ook de ruststand was.

De tweede helft was het al snel 1-3 na weer een doelpunt van Jarno van Nieuwenhuize na een prima individuele actie, 1-3. De rest van de wedstrijd werd het spel slechter en slechter en ook bij vlagen steeds grimmiger. De scheids had er allemaal niet goed het zicht op, want soms zware overtredingen liet hij gaan.

Zo werden Robert Padmos en Dion de Jonge flink getorpedeerd, maar de scheids trad er niet tegenop. En als je zelf dan wat doet (lees: zegt) krijg je meestal wel de kaart(en). Robert padmos kreeg er zelfs twee en kon dus vlak voor tijd vertrekken en is dus geschorst voor volgende week.

In de slotfase miste Nieuwland nog een makkelijk gegeven penalty (de bal ging ruim naast het doel van Daan v/d Cingel) en zodoende eindigde deze zeer matige wedstrijd in een belangrijke driepunter voor de blauw/zwarten.

Volgende week zaterdag, 26 oktober 2019, speelt S.K.N.W.K. 1 thuis tegen het sterke VC Vlissingen 1. Aftrap op sportpark ‘Het Springer’ is 15:00 uur.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 herstelt zich en pakt de volle buit na overigens slechte wedstrijd tegen Nieuwland 1"

1. SKNWK speelde tegen twaalfman.De scheidsrechter was die twaalfde.Maar ze hebben toch gewonnen.Ja ik vond die eerste helft van SKNWK zeer goed.Ze speelden met terug leggen en in de breedte.Als er geen mogelijk was,dan maar in de breedte.En dat vonden de suporters ook.Dion de Jonge was steeds aanspeelbaar op het middenveld.En de backs speelden ook breed.De tweede helft was de bal aan de verkeerde helft.Want Nieuwland wilden op z`n minst gelijmaken.Maar dat gebeurde niet.De verdedeging gaf geen krimp.Ze misten ook nog een penalty.Toch werd in de tweede helft Stevan Vermeer gemist als verdedeger.Maar goed 1-3 gaf de uitslag prima weer.Volgende week Vlissingen thuis op het Springer.Ze wonnen met 2-1 van Spui.Succes mannen.