Vierde klasse A: SKNWK herstelt zich van nederlaag in topper

Jong Ambon is eindelijk van de hatelijke nul af

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN – In de vierde klasse A liep Brouwershaven tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De derby tegen WIK’57 werd met 4-0 verloren.

Jong Ambon pakte de eerste zege door met 0-6 van Schoondijke te winnen. SKNWK versloeg Nieuwland met 1-3 en is samen met Vlissingen – dat met 2-1 van Spui won – de nieuwe koploper. Zeelandia Middelburg kwam niet in actie en MZVC boekte een 1-3-overwinning bij Colijnsplaatse Boys. FC de Westhoek-Cadzand eindigde zoals het begon, 0-0.

Nieuwland-SKNWK 1-3: De warrig leidende scheidsrechter drukte zijn stempel op de wedstrijd door veel te fluiten en met kaarten te strooien. De thuisploeg speelde fysiek en daar ging SKNWK in mee. De kansen waren voor de bezoekers en Jarno van Nieuwenhuize knalde de 0-1 in het doel via de onderkant van de lat. Een minuut later was het weer gelijk, nadat Roy van Sluijs na een mooie actie voor de gelijkmaker zorgde. Vlak voor rust schoot Van Nieuwenhuize SKNWK weer op voorsprong. In het tweede bedrijf ronde Van Nieuwenhuize een goede individuele actie goed en maakte hij zijn derde van de middag. Hierna werd het rommelig, vielen er veel gele kaarten. Wesley Heeren kreeg de kans op de 2-3, maar schoot een strafschop naast. Bij SKNWK kreeg Robert Padmos vlak voor tijd nog zijn tweede gele kaart.