Vandaag, zaterdag 26 oktober 2019, een heuse topper op het programma. De nummers 1 en 2 in de vierde klas A, S.K.N.W.K. 1 en Vlissingen 1 tegen elkaar in Nieuwerkerk. De bezoekers uit Vlissingen lieten zien over een prima technische ploeg te beschikken en namen met verzorgd voetbal direct het heft in handen.

De thuisploeg maakte de fout om niet agressief en kort te dekken en kwam zodoende steeds meer in de problemen. De enige mogelijkheid voor S.K.N.W.K. kwam na een kwartier toen Jarno van Nieuwenhuize vanuit een moeilijke hoek de keeper probeerde te verrassen, maar dat lukte helaas niet.

Even later veroorzaakte Mark Bleiji een vrije trap na een ongelukkige handsbal.  Die werd simpel langs de verkeerd opgestelde muur en S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel geschoten. 0-1. S.K.N.W.K. kwam in het verloop van de eerste helft er niet aan te pas en mocht blij zijn dat het bij rust slechts 0-1 stond.

In de tweede helft kwam Machiel Schot in de ploeg bij de blauw/zwarten en VC Vlissingen had het even moeilijk. Het gevolg was een grote kans voor Machiel nadat Jarno de bal vanaf de zijkant voorzette. Machiel probeerde met zijn voet de bal in het doel te krijgen waar koppen misschien meer kans had gemaakt. Helaas dus geen treffer.

Daarna herstelde Vlissingen zich en werden ze weer steeds gevaarlijker. De 0-2 na een knappe actie vanaf de achterlijn en een raak schot vanaf de zestienmeterlijn, 0-3 gooide de wedstrijd helemaal in het slot.

Een teleurstellende wedstrijd van S.K.N.W.K. waarin het gemis van aanspeelpunt Robert Padmos (geschorst na 2x geel vorige week) flink werd gevoeld. Hopelijk slaagt de ploeg erin om deze week de neuzen in de goeie richting te laten wijzen, want volgende week wacht de volgende zware uitwedstrijd bij FC De Westhoek.

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 moet voor 2e keer koppositie afstaan, VC Vlissingen is met 0-3 te sterk"

1. Verloren met 0-3 tegen vlissingen.Maar daar heeft wat op gedaan tussen de trainer en de spelers in de kleedkamer.Ik wil daar verder niet over zeggen,maar het drukte wel op het spel.WAt de tegenpartij betreft het was een pingel wedstrijd.Zij gingen door tot het einde met dat pingelen en als ze er dan niet uitkwamen lieten ze zich vallen.Dat leverde weer een vrije trap op.De scheidsrechter uit Middelburg was twijfelachtig.Maar hij floot wel als er een Vlissinger viel.Maar ja niet getreurd.Volgende week FC de Westhoek uit.Succes mannen.