Van Nieuwenhuize zeer twijfelachtig voor derby

Jarno van Nieuwenhuize is het grote vraagteken voor de derby tussen FC De Westhoek en SKNWK, zaterdag 2 november op sportpark Van Zuijen.

SKNWK-trainer Ralph Zegers schat de kans dat de Nieuwerkerkse spits speelt op slechts vijf procent. ,,Een grote aderlating”, reageert Zegers op de waarschijnlijke afwezigheid van de voetballers die in het seizoen 2019/2020 weer regelmatig scoort. Verder zijn Steven Padmos en Simon van Dongen geblesseerd en is Remon de Jonge een weekend weg. Bij FC De Westhoek is (nog) niet bekend wie er afwezig zijn voor de derby tussen de nummers drie en vijf op de ranglijst van de vierde klasse A. Bij poulegenoot WIK’57 is Dennis Dekker een groot vraagteken voor het duel met Nieuwland en Brouwershaven gaat zonder Cas van der Meer (familieweekend), Francois Marteijn (blessure), Robin van Mourik (schorsing) en Ian Mackay (werk) naar Schoondijke.

Derdeklasser ZSC’62 is wel gebaat bij een zege op De Jonge Spartaan om de Goereese ploeg onder zich te houden. Mike de Voogd is geblesseerd, Jos Erades gestopt en Barry van der Stel loopt de marathon van New York. Bij Duiveland, spelend tegen Krabbendijke, is Ronald Zwager (weekend weg) de opvallendste afwezige, Matthias Wesdorp is geblesseerd en Tristan Korpershoek is op vakantie.

MZC’11 ontbeert in de ‘topper’ tegen koploper Nieuwenhoorn alleen de geblesseerde Dylon Oosterboer. Michel Maaskant is er namens Bruse Boys niet bij in de uitwedstrijd tegen Serooskerke.