S.K.N.W.K. 1 pakt in slotfase de volle buit in derby bij FC De Westhoek 1

Vandaag voor S.K.N.W.K. 1 de zeer lastige uitwedstrijd op het programma bij het sterke FC De Westhoek. Zou S.K.N.W.K. nu wel eens tegen een sterke tegenstander punten kunnen halen ?? Het waren voor beide ploegen hele moeilijke omstandigheden. Veel wind en een loodzwaar veld.

De eerste helft was rommelig en van goed voetbal was bijna geen sprake. Beide ploegen waren voor rust aan elkaar gewaagd waarbij S.K.N.W.K. wat makkelijker leek te voetballen. De eerste kans was voor de de thuisploeg, maar de lange spits van De Westhoek had het vizier vandaag gelukkig niet op scherp.

De blauw/zwarten kregen een mogelijkheid via Karl Hanse, maar hij zag zijn inzet na een goede voorzet van Dominque Prins naast het doel verdwijnen. Even later de mogelijkheid voor de thuisclub om de score te openen. Stefan Vermeer maakte een na het even later bleek zeer nuttige overtreding binnen de zestien, want de penalty werd klemvast gepakt door S.K.N.W.K.-goalie Daan v/d Cingel. Ruststand derhalve 0-0.

De tweede helft begon aamvankelijk op dezelfde voet als voor rust, maar geleidelijk aan nam de FC De Westhoek het  initiatief. Kansen kwamen er voor de thuisclub, maar zoals gezegd het vizier van de spits stond deze keer niet op scherp. Vele keren zaten aanvoerder René Verschoor en de uitstekend spelende jongeling Tim v/d Cingel er prima tussen. Werden die jongens toch gepasseerd stond daar nog altijd de weer uitstekend keepende Daan v/d Cingel in de weg.

Tja de thuisclub wist niet te scoren en dan gebeurt dat meestal wel aan de andere kant. Stijn Dooge krulde de bal van buiten de zestien op de lat. De bal kwam eveneens buiten de zestien bij Dion de Jonge terecht en die schoot de bal schitterend via de onderkant van de lat in het doel, 0-1.

De laatste tien minuten was het stand houden en de bal ver van het doel zien te houden. De prima leidende Stoffel Schipper floot even later voor het einde en zo wist S.K.N.W.K. misschien niet helemaal verdiend de drie punten mee naar huis te nemen. Een heerlijke driepunter in een lastige uitwedstrijd die ook nog eens zonder topschutter Jarno van Nieuwenhuize (blessure) volbracht moest worden.

Volgende week opnieuw een derby voor S.K.N.W.K. 1. Dan uit naar Brouwershaven. Het spel moet beter, want het zal niet altijd meezitten in zulke wedstrijden…..

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 pakt in slotfase de volle buit in derby bij FC De Westhoek 1"

1. Veel wind en motregen gingen gepaard met deze wedstrijd.En soms was het niet om aan te zien.SKNWK speelde eerst tegen wind.Ze kregen verschillende kansen,maar ze schoten over en naast.DE Westhoek kreeg een grote kans,namelijk een pinalty.Deze werd slecht genomen.Dus Daan v/d Cingel hield de bal klemvast er uit.De tweede helft was de Westhoek veel aan de bal.Maar ze scoorden niet.En anders stond Daan in de weg.In de 77ste minuut was het voor SKNWK wel raak.De bal kwam bij Dion de Jonge en met een loeihard schot in het dak van het net was het 0-1.De overige minuten bleef de stand 0-1 voor SKNWK.Volgende week Brouwershaven uit.Succes mannen.