Topscorer Rik Impens is de prooi waarop gejaagd wordt

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Rik Impens kwam afgelopen weekeinde niet in actie met Hoek, maar zijn leidende positie in het PZC-topscorersklassement kwam niet in gevaar. Er zijn wel nieuwe kapers op de kust gekomen.

Maarten Hazelaar is er daarvan ééntje. De aanvaller van Oostkapelle/Domburg scoorde twee keer in de eclatante 6-1-zege op De Meeuwen en staat inmiddels op acht doelpunten, goed voor 12 punten in het klassement. Koploper Impens heeft evenveel goals, maar vier punten meer omdat hij ze op hoger niveau maakt.

Hazelaar heeft inmiddels in zes van de zeven wedstrijden van zijn ploeg gescoord. Alleen op de tweede speeldag tegen Yerseke stond hij droog. Maar dat gold niet alleen voor hem, want het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Hazelaar deelt de tweede plaats achter Impens met Robin Boogaard (Kapelle), Elco Jansen (Krabbendijke) en Steve Schalkwijk (Goes). Boogaard hielp Kapelle zaterdag met twee goals naar de winst op Zaamslag (2-4) en de koppositie in de derde klasse A.

Jansen maakte zaterdag Duiveland zijn eerste hattrick sinds maart 2018 (toen tegen Noad’67). Het opmerkelijk daaraan was dat hij nu drie keer scoorde uit een strafschop. Schalkwijk kon Goes zaterdag niet behoeden voor een nederlaag tegen Stedoco (0-1).