Brouwershaven zeer gehavend voor derby tegen SKNWK

In slechtste geval mist Brouwershaven acht spelers voor de derby tegen SKNWK, als het ‘meezit’ dan zijn het er voor de wedstrijd van zaterdag 9 november op sportpark Onder de Molen vijf.

Joean Hosiyar en Francois Marteijn zijn geblesseerd, Mitchell Danker is geschorst, Luuk Mabelis en Ian Mackay werken en achter de namen van Michiel Theyssen, Cas van der Meer en Justin de Bruine staat vraagtekens. Bij de Nieuwerkerkers zijn Simon van Dongen en Steven Padmos geblesseerd en verwacht coach Ralph Zegers dat topscorer Jarno van Nieuwenhuize niet speelt. Ook Machiel Schot is twijfelachtig. WIK’57 heeft in Dennis Dekker een twijfelgeval voor de uitwedstrijd tegen Jong Ambon.

Duiveland is sinds lange tijd zo goed als compleet: alleen Tristan Korpershoek (vakantie) en Matthias Wesdorp (blessure) ontbreken tegen de nummer drie van de derde klasse B. ZSC’62 speelt in ieder geval zonder Mike de Voogd, Lennart Wesdorp (beiden geblesseerd) en Mark Provoost (schorsing). Met het missen van zijn centrale verdedigingsduo moet ZSC’62-trainer John Tahapary achterin dus improviseren tegen Den Bommel, de nummer vijf na zeven speeldagen.

Tweedeklasser Bruse Boys, netjes vijfde op de ranglijst, staat voor de schone taak koploper Nieuwenhoorn de eerste punten van het seizoen 2019/2020 proberen af te snoepen. Slechts Perry Potappel ontbreekt vanwege schorsing. Trainer Rene Scholts zit ondanks een rode kaart tegen Serooskerke (4-3-verlies) gewoon op de bank. Poulegenoot MZC’11, keurig vierde in de stand, gaat zo goed als compleet naar SSV’65, de nummer acht van de tweede klasse E dat een wisselvallig seizoen draait. Fabian Boekholt blijft thuis ziek achter.