S.K.N.W.K. 1 wint voor 2e week op rij derby, Brouwershaven 1 met 0-2 verslagen

Vandaag de derby bij het goed presterende Brouwershaven. De eerste twintig minuten gebeurde er zeer weinig. S.K.N.W.K. hanteerde een veel te laag tempo om het de thuisploeg moeilijk te maken. Het was nota bene de thuisclub die de eerste grote kans kreeg, maar gelukkig werd die gemist. Ook S.K.N.W.K. kreeg daarna dé kans om de score te openen, maar ook die ging de mist in.

Na zo’n 25 minuten spelen, komen de blauw/zwarten op voorsprong nadat Jari Goudswaard ineens op doel schoot. Omdat een verdediger van ‘Brouw’ de bal mistte, verdween de bal knullig in het doel, omdat de keeper de bal totaal niet zag aankomen. Zodoende een 0-1 voor de ploeg van trainer/coach Ralph Zegers.

De thuisclub bleef goed mee voetballen en het was de beste man bij de thuisclub die zijn prima volley op de lat zag belanden. S.K.N.W.K. was gewaarschuwd en moest echt niet te makkelijk (gaan) denken over deze wedstrijd. Ruststand derhalve 0-1.

In de tweede helft was het S.K.N.W.K. dat in het eerste kwartier heel goed weg kwam. Eerst schoot de thuisclub op de paal en even later ranselde doelman Daan v/d Cingel een gevaarlijke poging uit de bovenhoek. Even later nog een gevaarlijke scrimmage voor het S.K.N.W.K.-doel maar de Nieuwerkerkse ploeg overleefde de beste periode van Brouwershaven.

Vanaf de zestigste minuut nam S.K.N.W.K. het heft in handen en kwam ‘Brouw’ er maar weinig meer aan te pas. Grote kansen kwamen er voor onder meer Jarno van Nieuwenhuize en Robert Padmos, maar de bal wilde er niet in. Tussendoor redde Daan v/d Cingel uitstekend op een counter van de wit/zwarten en het bleef tot de laatste tien minuten spannend.

Even leek het duel te ontsporen, omdat de scheidsrechter het spoor volledig kwijtraakte, maar gelukkig liep dit af zonder grote problemen (alhoewel een speler van Brouwershaven het nodig vond om de trainer van S.K.N.W.K. te bespugen, wat natuurlijk zeer dom is).

In de extratijd was het Dion de Jonge die aan alle onzekerheid een eind bracht om via een houdbaar afstandsschot de eindstand op 0-2 te bepalen. Belangrijkste waren de drie punten in een bijzonder matige wedstrijd, maar S.K.N.W.K. blijft hoe dan ook prima meedoen bovenin de vierde klasse A.

Volgende week is er een weekje rust en de week erop staat de thuiswedstrijd tegen Jong Ambon 1 gepland.

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 wint voor 2e week op rij derby, Brouwershaven 1 met 0-2 verslagen"

1. Jari Goudzwaard wort die back de nieuwe spits.Helemaal niet erg,nu stond hij half en opende de score voor SKNWK 0-1.Verleden jaar wonnen ze met 9-1 op Brou.Maar de thuis ploeg kan nu voetballen.De tegenstand was groot tot ver in de tweede helft.De verschillende aanvallen van SKNWK liepen op niets uit.Daar was Dion de Jonge weer net als verleden week.En met een hard schot van afstand maakte hij de 0-2.Volgende week vrij,wat niet zo bevordelijk is.Want ze zijn nu in topvorm.Dus over twee weken moeten ze het weer laten zien.Succes mannen.