SKNWK geeft Brouwershaven lang hoop op resultaat

Logo Wereldregio

Met een gehavend elftal heeft Brouwershaven het SKNWK knap lastig gemaakt, al waren de Nieuwerkerkers daar zelf schuldig aan.

Over de 0-2-zege van SKNWK hoefde je zaterdag op sportpark Onder de Molen niet te discussiëren. Wel ging het over het feit dat SKNWK er heel lang over deed de trekker over te halen om de drie punten eerder veilig te stellen dan in de 92e minuut. ,,Ik was er niet gerust op”, bekende SKNWK-coach Ralph Zegers.
En ja, als je ‘m zelf niet maakt, luidt een oude voetbalwet, kan de goal ook bij de tegenpartij in het netje vallen. Met de enorme kans die Martijn Dalebout een kwartiertje voor tijd kreeg, had dat ook zomaar gekund. Echter, daarna kreeg SKNWK nog volop kansen om het af te maken.

Over de hele wedstrijd gezien voetbalde SKNWK net wat makkelijker en vlotter dan Brouwershaven dat wat gemankeerd was. Hierdoor moest coach Danny Sandhövel net teveel schuiven met zijn elftal waardoor zijn elftal niet kon laten spelen zoals hij voor ogen heeft. Desalniettemin kan de Middelburgse oefenmeester trots zijn op de ontwikkeling van het team. Was Brouwershaven vorig seizoen vaak aangeschoten wild, in het seizoen 2019/2020 kan het team regelmatig zelf op jacht naar één of meerdere punten. Slechts tegen WIK’57 – toen ontbraken er nog meer spelers dan tegen SKNWK – was Brouwershaven kansloos.

SKNWK presenteert zich momenteel ‘best of the rest’ na de Vlissingen en Zeelandia/Middelburg. Het gat met de twee Walcherse ploegen is miniem, maar van beide teams werd verloren en verwacht mag worden dat dat duo elkaar gaat betwisten om het kampioenschap in de vierde klasse A. Met de drie ‘Brouwse’ punten kwam SKNWK na zaterdag in elk geval in punten gelijk met Vlissingen.

Tegen Brouwershaven had de thuisploeg als eerste op voorsprong kunnen komen, maar een prachtige volley van Robin van Mourik spatte uiteen op de lat boven SKNWK-doelman Daan van der Cingel. In de 38e minuut was het bij doelman Max van Prooijen wel raak toen hij niets uitrichtte tegen een goed geplaatst schot van SKNWK-rechtsachter Jari Goudswaard: 0-1. Na de pauze begon Brouwershaven zoals verwacht sterk om snel de gelijkmaker te willen forceren. Met een schot op de paal van Max Jonker en goed schot van Lars Jonker, gered door Van der Cingel, lukte dat nog ook bijna.

Hierna was het louter SKNWK, met Dominique Prins als de uitblinker, dat de klok sloeg. Je kwam bijna een telraam tekort om het aantal kansen van de Nieuwerkerkers te tellen. Voordat Dalebout Van der Cingel tot de eerder aangestipte redding noopte, bracht Dion de Jonge met een fraaie goal in de linkeronderhoek een onzekerheid aan de toch al bijna zekere zege van SKNWK. Die tweede goal zorgde voor grote opluchting bij Zegers. ,,Uit het niets kan een goal van Brouwershaven vallen en wij maakten ‘m niet. Ja, je wint met 0-2. En weer de nul. Dat is lekker.” Sandhövel: ,,Ik vond dat we nog redelijk meededen, maar SKNWK maakt het veel te laat af. Na het eerste kwartier in de tweede helft zijn we naar de ondergrens gezakt.”