Hattrick brengt Can Özgan op een zucht van koploper Rik Impens

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Can Özgan is de eerste belager van Rik Impens in het PZC-topscorersklassement. De aanvaller van Patrijzen was zaterdag de gevierde man op bezoek bij VCK. Hij maakte alle doelpunten van de club uit ’s-Heerenhoek in de 3-1-overwinning.

Özgan heeft nu tien keer gescoord, wat hem een totaal oplevert van 15 punten. In de derde klasse is een vermenigvuldigingsfactor van 1,5 aan de doelpunten gekoppeld. De van Kloetinge overgekomen aanvaller heeft in zeven van Patrijzens acht duels gescoord. Alleen koploper Kapelle hield hem van scoren af.

Özgan staat ingeklemd tussen twee spelers uit de derde divisie. Koploper Impens (Hoek) heeft één punt meer door zijn acht doelpunten, terwijl nummer drie Steve Schalkwijk (Goes) één punt minder heeft door zijn zeven goals.

Bij Goes zijn ze zeer afhankelijk van Schalkwijks goals. De laatste goal die niet door Schalkwijk gemaakt werd, was de benutte strafschop van Daniël Wissel in de met 6-1 verloren derby bij Hoek. Die werd bijna twee maanden geleden gespeeld, op 21 september.

Robin Boogaard van Kapelle staat op negen doelpunten, die goed zijn voor 13,5 punten waarmee hij vierde staat. Zijn ploegmaat Reinier Goedemondt heeft één doelpunt minder. Kapelle staat daardoor als enige club met twee spelers in de top 10.