5 redenen waarom één keer in de week trainen meer dan genoeg is

Bron: www.dekelderklasse.nl

5 redenen waarom één keer in de week trainen meer dan genoeg is

Voetbal is een een teamsport en dat betekent dat je zo nu en dan even bij elkaar moet komen om te werken aan je teamdynamiek. Dat is nou eenmaal zo. De vereniging plant voor ieder team twee avonden in om met zijn allen een balletje te trappen, maar dat is eigenlijk teveel. Eén is op ons niveau meer dan genoeg. Waarom? Nou, om deze vijf redenen.

1. We kunnen nog geen bal zuiver over vijf meter spelen een één avond extra bij elkaar komen gaat daar niks aan veranderen

Dat we tegenwoordig in de laagst mogelijke klasse voetballen is natuurlijk niet zomaar. Het heeft er gewoon mee te maken dat wij daadwerkelijk niet zo gek veel met een bal kunnen.

Het succesvol geven van een zuivere pass over een meter of vijf is voor ons al het hoogtepunt van een doordeweekse dinsdagavond. Dacht je nou echt dat we dat donderdagavond weer kunnen? Natuurlijk niet. Het balgevoel dat we op de donderdagavond zouden krijgen, zijn we op de zaterdag of zondag al lang weer kwijt. Laten we het gewoon bij de dinsdag houden.

2. Dat je jezelf per sé eerst helemaal in het zweet moet te werken voordat je in de kantine plaats mag nemen is een misvatting

Ná de training een biertje drinken is natuurlijk super gezellig, maar als je de situatie eens even objectief bekijkt, kom je al gauw tot de conclusie dat het waarschijnlijk even gezellig is wanneer je niet van te voren wat met een bal hebt lopen aankloten.

Het borreltje na de training is dus absoluut geen gegronde reden om te gaan trainen. Die kun je sowieso wel drinken. Het enige wat je hoeft te doen, is niet om 8 uur in de kleedkamer afspreken, maar aan de bar in de kantine.

3. Spierpijn

Ja, luister eens, wij Kelderklassers worden ook een jaartje ouder. Het ongeremd klieren in de weide is er wel af zodra je de 22 gepasseerd bent. We hebben de ochtend na de training gewoon moeite om uit bed te komen hoor.

Alle spieren, vanaf onze kuiten tot onze nek doen pijn en je hoeft niet te denken dat dat twee dagen later al weer hersteld is. Natuurlijk weten wij ook wel dat je die spierpijn er in theorie uit zou kúnnen lopen, maar in dat geval vallen wij liever terug op de twee eerder behandelde redenen om het bij één training te laten. Met spierpijn aan de bar zitten is immers prettiger dan met spierpijn op het veld staan.

4. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we ons bierbuikje kwijtraken

Dat we maar één keer in de week trainen is juist de reden dat we zo’n lekker gezellig bierbuikje hebben. Wie zijn wij dan om daar ineens wat aan te doen? Het lijkt natuurlijk ook nergens naar om in de Kelderklasse uit te komen als een stel afgetrainde casanova’s. Als je er zo uit wilt zien, moet je maar hoger voetballen, toch?

Nee, wij halen op de tweede trainingsavond liever een patat oorlog en een frikandel speciaal die we rond het positiespel vanaf de bank aftoppen met een bakje ribbelchips.

5. We hebben wel wat beters te doen

Misschien wel de best reden van allemaal: wij hebben echt wel wat beters te doen dan weer als een stel kinderen achter een bal aan te rennen. We hebben godsamme net een hele dag werken achter de rug, dan denk je toch zeker niet dat we onszelf weer in een sport-outfit gaan hijsen.

Als Kelderklasser heb je op de tweede trainingsavond wel intellectuelere dingen op het programma staan. Noem bijvoorbeeld met je hand achter je broek op de bank liggen zappen, vanuit je luie stoel met je hand achter je broek liggen zappen of om de zoveel minuten in de koelkast kijken of er nog iets lekkers ligt.