5 essentiële dingen die wij Kelderklassers nog missen op de club

Bron: www.dekelderklasse.nl

5 essentiële dingen die wij Kelderklassers nog missen op de club

5 essentiële dingen die wij Kelderklassers nog missen op de club

De charme van een amateurvereniging zit het hem natuurlijk in de kneuterigheid van het complex. De afgetrapte schoenenborstels, lekkende kranen en tochtige dug-outs, zijn ons lief. Op papier, want als het puntje bij paaltje komt zijn wij Kelderklassers een stel luxedieren die er het liefst zo warmpjes mogelijk bij zitten en zo min mogelijk van onze luie reet hoeven te komen. Hier vijf dingen die wij eigenlijk nog wel kunnen gebruiken op de accommodatie.

1. Een verwarmde bank in de winter en airconditioning in de zomer

De bank is onze favoriete plek op het veld, dus laten we het daar dan op zijn minst een beetje comfortabel maken. We vragen helemaal niet om stoelen met rugmassage functie of verstelbare voetsteun. Het enige dat we willen is een beetje warmte onder onze reet in de winter en een fris briesje op onze knar in de zomer.

Oké, we beseffen dat dit een budgetkwestie is, maar als we hebben geleerd om altijd hoog in te zetten. Wellicht weten we er nog een straalkacheltje en een standventilator uit te slepen.

2. Ballenvangers van twintig meter hoog

Dat dit nog niet standaard is, begrijpen we helemaal niet. Heb je ooit een Kelderklasser nét over zien schieten? Nee inderdaad, als de bal over gaat, gaat hij ook meteen op een volgelnestje af, of belandt hij op het dak van de Tesla van de voorzitter.

Dus voorzitter, alsjeblieft, maak die ballenvangers wat hoger. Bij voorkeur een metertje of twintig. Je kunt maar beter meteen ruim uitbreiden, want voor je het weet raken we eraan gewend. Scheelt u weer een ritje naar de garage en ons een tyfuseind lopen om die bal te halen.

3. Douches die daadwerkelijk warm worden en – eenmaal op temperatuur – ook warm blijven

De douchecabines van de plaatselijke vereniging doen vaak een beetje denken aan een russisch roulette. Zodra je alle douches in de ruimte in precies de juiste volgorde hebt aangedrukt wordt het water enigzins lauw. Maar trap er niet in, want na de eerste lauwe fase volgt nog een kortstondige straal Siberisch grondwater, voor de temperatuur tot het kookpunt stijgt.

Is de temperatuur eindelijk lekker, dan heb je precies 7,5 seconde om jezelf in te zepen en af te spoelen, want daarna vindt de boiler het wel weer genoeg geweest. Wij zien die 7,5 seconde graag enigszins langer aanhouden als het even kan.

4. Bediening van kratten bier en schalen bruin fruit zowel in de kantine als op veld 7

Oké, ook bij dit verzoek nemen wij een slag om de arm. Eén krat bier en een grote schaal bitterballen per wedstrijd is genoeg. We kunnen ons immers niet helemaal klem zuipen als we nog een beetje willen presteren, en met een volle pens voetballen is ook niet alles. Het is ook prima als hij wat later komt.

Zo rond de tiende minuut is prima. En vergeet het pin-apparaatje niet mee te nemen. Contant geld hebben we sinds 2008 al niet meer aangeraakt. Fooi mag je gewoon bij het pinbedrag op rekenen, maar hou het wel een beetje schappelijk. Het geld groeit ons ook niet op de rug.

5. Voldoende spelers bij andere seniorenteams

Ieder weekend is het wel raak. Dan kunnen wij weer spelers gaan lopen aanleveren om dat Willy, Paul, Johan en Edwin van senioren 11 een buurtfeest hebben gehad en Jasper, Frederik, Michael en Jamie van het zevende geen oppas kunnen vinden. Dat zou eens een keer afgelopen moeten zijn.

Kan de club er niet voor zorgen dat ieder seniorenteam op zijn minst over 26 spelers beschikt. Dan heeft iedereen ten minste altijd genoeg spelers en kan de helft van ons team ook gewoon in voetbalweekenden twee daagjes Köln plannen, zonder daarvoor meteen een baaldag aan te moeten vragen.