S.K.N.W.K. 1 verslaat ook Jong Ambon 1 en staat keurig op 2e plaats in 4e klas A

oznorCOBR

Dit weekend laagvlieger Jong Ambon 1 op bezoek op sportpark ‘Het Springer’. Vooraf werd gewaarschuwd om deze ploeg zeker niet te onderschatten. De bezoekers begonnen goed en kregen ook de eerste flinke mogelijkheid, maar het schot verdween meters over het doel van Daan v/d Cingel. Dit was eigenlijk het enige wapenfeit van Jong Ambon voor rust, want S.K.N.W.K. werd steeds sterker.

Na een prima pass van Robert Padmos wist goaltjesdief Jarno van Nieuwenhuize koeltjes af te ronden, 1-0. De thuisclub speelde goed voetbal en even later stond het al 2-0. Een hoekschop van Dominique Prins werd prima bij de tweede paal voor het doel gekopt door René Verschoor en het was de sterk spelende Mark Bleiji die uitstekend afrondde.

Nog voor rust kregen de blauw/zwarten een aantal grote kansen om verder afstand te nemen, maar de doelman van Jong Ambon (dit was overigens een veldspeler) redde een aantal keren zeer fraai. Zo werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong.

Zo goed S.K.N.W.K. voor rust speelde, zo slecht begon het aan de tweede helft. Na twee minuten verkleinde Jong Ambond de achterstand nadat een corner prima werd binnen geschoten, 2-1. Jong Ambon rook bloed en hield de thuisclub goed onder druk zonder overigens gevaarlijk te worden.

Het eerste beste schot van S.K.N.W.K. in de 2e helft besliste eigenlijk de wedstrijd. Jarno van Nieuwenhuize nam een afgeslagen bal ineens op de slof waarop de tot dan toe uitstekend keepende Jong Ambon-doelman enorm blunderde (de bal verdween door zijn handen én daarna tussen zijn benen door in het doel) en zo stond het 3-1.

Daarna was het verzet van de Middelburgers gebroken en via goals van opnieuw Jarno van Nieuwenhuize en Jari Goudswaard liep S.K.N.W.K. snel uit naar 5-1.

Voor de statistieken bepaalden de gasten de eindstand op 5-2. Weer een driepunter voor S.K.N.W>K. dat prima mee blijft doen voor de prijzen in de vierde klasse A. Volgende week is S.K.N.W.K. vrij (dan is het de 13e ploeg in de 4e klas A) en de week erop, 7 december 2019, komt het Zeeuws Vlaamse spui op bezoek.

Puntje van aandacht is nog wel de aanvangstijd. Omdat het 2e veld nog steeds niet volledig bespeelbaar is, moeten alle wedstrijden van de elftallen op het hoofdveld worden afgewerkt. Hierdoor beginnen de thuiswedstrijden van S.K.N.W.K. 1 om 15:00 uur. Gisteren bleek dat het dan al behoorlijk schemerig wordt tegen het eind van de wedstrijd (zeker omdat het ook nog wat uitliep en de wedstrijd pas rond 17:00 uur ten einde was). En 7 december zijn we ook weer twee weken verder. Wordt vervolgd……

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 verslaat ook Jong Ambon 1 en staat keurig op 2e plaats in 4e klas A"

  1. Eenentwintig punten heeft SKNWK nu.Maar het spel is nog beduidend minder.De beste wedstrijd speelden ze tegen Colijnsplaatse Boys.Ze winnen wel,maar het kan beter.DE beste spelers waren gisteren Tim v/d Cingel Domeniek Prins met zijn prachtige passeer techniek en dan de bal goed plaatsen en Mark Bleijje.Ja de trainer heeft nog vollop werk,om nog meer eenheid in de ploeg te brengen.Over veertien dagen tegen Spui en weer een thuis wedstrijd.Succes mannen en laat zien wat je kan,ook in het begin.

Reacties gesloten.