Bruse Boys gaat onverminderd door met scoren

Bruse Boys is onverminderd op scoringsdrift in de tweede klasse E. Na de 4-6 bij Nieuwenhoorn en de 6-2 tegen DBGC, schopte de nummer drie er tegen de nummer negen vijf in.

Arnemuiden was zaterdag op eigen veld het slachtoffer met de inmiddels gebruikelijke doelpuntenmakers van het seizoen 2019/2020, Domenique van den Berge en Sanders van ’t Hof. Eerstgenoemde scoorde tijdens een probleemloze wedstrijd twee treffers (0-2 en 1-3) en bracht zijn seizoentotaal op twaalf, Van ’t Hof doelpuntte op Walcherse bodem eenmaal (1-5) en staat nu op negen. Samen zijn ze dus goed voor 21 goals op een totaal van 33 door Bruse Boys gescoorde doelpunten. Met de zege staat de ploeg van trainer René Scholts nog steviger op de gedeelde derde plaats (met Serooskerke). ,,In de eerste helft liepen we slecht te voetballen en gingen we mee met Arnemuiden”, zei Scholts. Na rust had zijn ploeg de zaakjes beter voor elkaar. Na de 0-2 werd het nog 1-2 (,,Bij een vrije trap staan we niet goed”), maar snel erna stond de 1-3 op het scorebord. ,,Daarna had het nog wel 1-8 kunnen worden.” De vele treffers van de afgelopen weken hebben te maken met de spelopvatting van trainer en spelers. ,,We zetten veel druk naar voren, bewegen goed en willen snel bij de goal zijn.”

Treffers vielen er in Zierikzee niet voor de thuisploeg tegen Yerseke van oud-MZC’11-trainer Alexander van Keulen. Het gemis van enkele belangrijke krachten brak het elftal van coach Edwin Kriens net als vorige week bij SSV’65 enerzijds op. ,,Anderzijds moeten we daar goed mee omgaan. Het wordt snel tijd dat we volwassen gaan worden”, was Kriens kritisch naar MZC’11, ,,en omgaan met de situatie zoal die is.”

In Middelburg leed Brouwershaven, dat vier weken geleden voor de laatste keer won, in de vierde klasse A een kansloze nederlaag tegen het goede MZVC. Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel: ,,MZVC is in iedere linie beter. We hebben wel wat kleine kansjes in de tweede helfte gehad, maar het zat er niet in”. Vanwege een spierblessure moest Brouwershaven-keeper Max van Prooijen zich in de rust laten vervangen door veldspeler Arnold Hanse. Poulegenoot FC De Westhoek deed het bij Spui beter, al was het nipt en terecht volgens haar coach Steven Seedo. Een schot van Kevin Veerhoek was in de eerste helft het enige wapenfeit voor de ploeg die meer balbezit had. Na een overtreding op dezelfde Veerhoek liet de scheidsrechter doorspelen waar vervolgens de 1-0 uit valt. Na de gelijkmaker ging FC De Westhoek verbeten op jacht naar de winst. Seedo: ,,In de dying seconds scoorde de voor de rest onzichtbare Gijs van Duijvenbode de winnende goal”.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:
Arnemuiden-Bruse Boys 1-5 (0-1 Johan Vroegindeweij, 0-2 en 1-3 Domenique van den Berge, 1-4 Mats Willemse (foto), 1-5 Sander van ’t Hof)

MZC’11-Yerseke 0-4

Derde klasse A:
Duiveland-Klundert 1-1 (1-0 Wouter de Jonge (strafschop)

ZSC’62-Noad’67 3-2 (1-0, 2-0 en 3-2 Robin Provoost)

Vierde klasse A:
Schoondijke-WIK’57 1-5 (0-1 Remon den Boer, 0-2 en 0-3 Frank den Boer, 1-4 Remco Theunisse, 1-5 Jeroen de Ruijter)

MZVC-Brouwershaven 6-0

Spui-FC De Westhoek 1-2 (1-1 Rick Lifino, 1-2 Gijs van Duijvenbode)