Belangrijke ‘drie punter’ voor S.K.N.W.K. 2 in de reserve 3e klas C K.N.V.B. Zuid 1

S.K.N.W.K. 2 is dit seizoen voor het eerst ingedeeld in de 3e klasse C K.N.V.B. Zuid 1. Dat is heel wat anders na jarenlang in de 3e klasse A te hebben gespeeld. Voor de blauw/zwarten allemaal nieuwe tegenstanders dus. In de 3e klas A zaten ze alleen in Zeeland, nu staan er wedstrijden op het programma tegen o.a. Prinsenland 2, Oranje Wit 4, Internos 4, Halsteren 2 e.v.a. Een hele nieuwe uitdaging dus !! Overigens is sinds kort Boeimeer 2 uit de competitie genomen en bestaat deze poule nog uit 11 ploegen.

De seizoensstart voor de Nieuwerkerkse ploeg was hoopvol. Na 4 wedstrijden stonden ze zelfs op een gedeelde eerste plaats met 9 punten (Halsteren speelde op dat moment overigens nog een wedstrijd minder dan de nummers 2, 3 en 4). Tegen dat zelfde Halsteren 2 werd zeer kansloos met 7-0 verloren bij deze eerste vier duels. De overige drie duels tegen respectievelijk Oranje Wit 4 (2-0), Internos 4 (4-0) en D.S.E. 2 (1-2) werden dus gewonnen !!

Daarna kwam ‘de klad’ er een beetje in bij het 2e. Want de volgende vier duels gingen allen verloren !! Eerst was Tholense Boys 2 met 1-3 te sterk op ‘Het Springer’. Daarna werden de uitduels bij Cluzona 2 (4-0) en D.H.V. 2 (4-2) verloren. Vorige week was Drechtstreek 3 overduidelijk te sterk getuige de 0-4 nederlaag.

En met 4 nederlagen op een rij zak je gegarandeerd weg op de ranglijst. Gisteren dus de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Prinsenland 2. Gelukkig werd deze pot in winst om gezet door het 2e. We hopen maar dat ze na eerst een mooie serie met 9 uit vier en daarna een serie van 0 uit 4 nu weer zijn begonnen aan een nieuwe mooie serie van vier………

Door de overwinning van gisteren staat het 2e op een gedeelde 5e plaats met 12 punten. We kunnen stellen dat ze plaats hebben genomen in de grote middenmoot. Koploper Halsteren 2 lijkt te sterk voor een ieder, maar de nummers 2 D.H.V. 2 en Drechtstreek 3 hebben 16 punten, maar de gedeelde nummers 8 D.S.E. 2 en Cluzona 2 hebben 11 punten en dat zijn er dus slechts vijf minder dan de nummers 2. Daartussen vinden we dan nog W.H.S. 2 (15 punten) en dus Tholense Boys 2, Internos 4 en S.K.N.W.K. 2 met 12 punten.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop. W.H.S. 2 komt op bezoek op ‘Het Springer’. Bij winst van de blauw/zwarten kunnen ze op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Sint-Annaland.

De stand in de 3e klas C is als volgt: