Kloppen de gegevens van jouw accommodatie? Check het in Sportlink Club!

Bron: www.knvb.nl

Amateurverenigingen die veldvoetbal aanbieden kunnen vanaf heden de gegevens van hun accommodatie inzien én wijzigen in Sportlink Club. Via de functionaliteit Accommodatiezaken valt onder andere af te lezen over hoeveel speelvelden de accommodatie beschikt en om welk type veld het gaat, maar ook gegevens als de grootte van de kleedkamer en de bestuurskamer zijn beschikbaar. Het is belangrijk dat deze gegevens kloppen.

Voor de KNVB is het van belang dat deze gegevens actueel zijn voor het organiseren van de wedstrijden, het kunnen spelen in winterse perioden (uitwijken naar kunstgras), maar ook om evenementen te kunnen organiseren. Onjuistheden in het aantal speelvelden, de ondergrond hiervan of de nummering belemmert een zo ideaal mogelijke competitieplanning voor teams van de vereniging.

Verenigingen kunnen nu zelf via Sportlink Club de accommodatiegegevens aanpassen, indien nodig. De accommodatiegegevens in Sportlink Club zijn te vinden via het tabblad ‘Vereniging’ en vervolgens ‘Accommodatiezaken’.

Uitrekenen hoeveel velden jouw accommodatie nodig heeft? Met behulp van de rekentool veldenbehoefte is dit eenvoudig uit te rekenen op basis van het aantal competitiespelende teams. Naast het aantal wedstrijdvelden kan ook een indicatie gegeven worden van het aantal benodigde trainingsvelden en het aantal benodigde kleedkamers met bijbehorende teamlockers.

ACCOMMODATIEMODULE SPORTLINK CLUBCheck hier of de gegevens van de accommodatie van jouw vereniging kloppen.VERENIGINGSONDERSTEUNINGStuur een mail naar de verenigingsadviseur uit jouw regio wanneer informatie over de accommodatie niet correct in Sportlink Club staat.BEHOEFTEBEPALINGMet behulp van de rekentool veldenbehoefte is eenvoudig uit te rekenen hoeveel wedstrijdvelden de vereniging nodig heeft op basis van het aantal competitiespelende teams.

Uitleg Accommodatiezaken Sportlink Club

Binnen de module Accommodatiezaken in Sportlink Club wordt een scherm geopend waarop een kaart is te zien met daarop het voetbalcomplex en de velden van de vereniging. Je kunt in- en uitzoomen. Aan de linkerzijde van het scherm staat een aantal keuzeopties.

Via de selectiecriteria is het mogelijk om een aantal kenmerken van de velden weer te geven. Selecteer je bij de selectiecriteria alle drie de filteropties (constructie, gebruik en velddetails), dan verschijnen rechts op de kaart alle kenmerken die voor jouw vereniging van toepassing zijn. Aan de symbolen zie je bijvoorbeeld uit welk type gras het veld bestaat, of er dug-outs aanwezig zijn of de hoeveelheid lux van de veldverlichting. Ook eventuele keuringsrapporten van de velden en een beheerdersoverzicht per onderdeel zijn in de module op te vragen.