Twee krijgt gevoelige tik van SKNWK (wedstrijdverslag Z.S.C. ’62)

Onlangs speelde S.K.N.W.K. 3 de uitwedstrijd tegen Z.S.C. ’62 2. Hieronder het wedstrijdverslag van deze wedstrijd van de website van Z.S.C. ’62.

Een van de vele eilandelijke dery’s van dit seizoen stond op het programma voor TWEE op zaterdag 23 november. En wel tegen SKNWK uit Nieuwerkerk. Aangesterkt met een aantal spelers uit de A-junioren reisde SKNWK af naar het sportveld in Scharendijke. Om 12:30 floot de scheidsrechter van dienst, Sakhil Habiboellah, voor het begin.

Het verleden leert dat elk elftal van ZSC het altijd lastig heeft tegen SKNWK. Het zijn vaak geslepen ploegen die er alles aan doen om te winnen, vooral tegen de eilandelijke tegenstanders. Dat bleek ook vandaag weer het geval.

Het begin was frivool van de kant van ZSC. Zonder echt grote kansen te krijgen drong het toch wel aan. SKNWK werd slechts een paar keer gevaarlijk. Dit was vooral uit hoekschoppen en vrije trappen. Wat opviel in de eerste helft, die eindigde met dezelfde stand als aan het begin, was dat ZSC veel overtredingen nodig had en de verdediging van SKNWK weinig aan het wankelen werd gebracht.

Na de thee werd het een rommelige tweede helft. SKNWK counterde soms gevaarlijk en voelde dat een stunt wel zou kunnen vandaag. Voorin bij ZSC was het vaak de eindpass die ontbrak. De tijd begon te dringen en ZSC wilde graag wat forceren. Wellicht te graag. Er werd overgeschakeld naar 1-op-1 achterin en dat resulteerde in niet veel goeds. 10 minuten voor het einde kon Dylan niet anders dan de vliegensvlugge spits van SKNWK een tikje te geven om doorgang naar Joost te verhinderen. Even later werd er een voorzet van richting veranderd en viel de bal plompverloren binnen in het Scharendijkse doel. 0-1. ZSC probeerde in de slotfase nog wat te forceren maar de tijd was op. Al hadden we nog een eeuw doorgevoetbald, de bal wilde er niet in. De volgende pot is uit tegen NOAD, waar ZSC weer aansluiting hoopt te vinden met de bovenste 3 ploegen.