Extra controlevragen en checks bij aanmelden van spelers in Sportlink Club

Bron: www.knvb.nl

De ledenmodule van Sportlink Club wordt uitgebreid met een aantal controlevragen die de ledenadministrateur moet beantwoorden op het moment dat hij/zij een lid wil gaan registreren als spelend lid, veldvoetbal of zaalvoetbal. In een aantal gevallen zal die registratie (tijdelijk) geblokkeerd worden vanwege geldende FIFA aanmeldings- en overschrijvingsregels.

Wanneer treedt een blokkade op?

Blokkades zullen optreden als de betrokken speler internationaal moet worden overgeschreven, of als de speciale minor-regeling van FIFA van toepassing is (de regeling ter bescherming van niet toegestane transfers van minderjarige spelers).

Waarom worden bepaalde aanmeldingen geblokkeerd?

De regelgeving over internationale overschrijvingen en minors is niet nieuw, maar in de praktijk blijkt dat deze bewust of onbewust wordt omzeild/overtreden. Gevolg is dat er transfers en aanmeldingen plaatsvinden die in strijd zijn met de reglementen. Als dit geconstateerd wordt (door FIFA), zal de KNVB en/of de betrokken vereniging geconfronteerd worden met door FIFA opgelegde boetes. Inmiddels heeft de KNVB hiervoor diverse boetes van FIFA ontvangen.

Wat moet een vereniging doen als er een blokkade optreedt?

In het geval van een blokkade, zal de betrokken vereniging een speciaal aanmeldingsformulier moeten invullen en per e-mail (amateurtransfers@knvb.nl) moeten versturen naar de KNVB, die voor verdere afhandeling zorgt richting FIFA en betrokken buitenlandse voetbalbonden.

INTERNATIONALE OVERSCHRIJVINGEN VELDBekijk hier het speciale aanmeldingsformulier voor internationale overschrijvingen.

AMATEURTRANSFERS

Welke blokkades zijn ingebouwd?

Dit hangt af van een aantal gegevens van de speler, zoals leeftijd en nationaliteit, en van de antwoorden op de controlevragen.

Geblokkeerd worden:

  • Spelers met een buitenlandse nationaliteit, tussen de 10 en 18 oud, die nog nooit hebben gevoetbald in clubverband (niet in het buitenland, niet in Nederland).
  • Spelers tussen de 10 en 18 jaar oud, die wel eerder gevoetbald hebben en voor het laatst bij een club in het buitenland.
  • Spelers ouder dan 18 jaar, die in de afgelopen drie jaar voor het laatst zijn uitgekomen voor een club in het buitenland.

Welke vragen worden exact gesteld in Sportlink?

In Sportlink wordt aan de hand van ingevoerde antwoorden bepaald of het om een internationale overschrijving gaat.

SPELACTIVITEITEN TOEVOEGEN IN SPORTLINKIn Sportlink is het mogelijk bij nieuwe of bestaande leden spelactiviteiten toe te voegen en of te wijzigen, ook bij internationale overschrijvingen.