Brouwershaven kaart ‘windgoal’ aan bij KNVB

Bron: www.pzc.nl

VLISSINGEN – Ze waren het eigenlijk niet van plan, maar voetbalvereniging Brouwershaven heeft de ‘windgoal’ waardoor het vorige weekeinde verloor van Vlissingen zaterdag (2-3) alsnog aanhangig gemaakt bij de KNVB.

,,Al is het alleen maar dat we niet later kunnen zeggen hadden we er maar iets mee gedaan’’, aldus trainer Danny Sandhövel. ,,We hebben eerst gevraagd aan de KNVB of we er iets mee kunnen. Er is nu informatie opgevraagd bij de scheidsrechter en het ligt nu bij scheidsrechterszaken.’’

Brouwershaven verloor zaterdag met 2-3 in de vierde klasse thuis van Vlissingen zaterdag. De winnende goal was een eigen doelpunt van keeper Arnold Hanse. De invaller-doelman – als veldspeler verving hij de afwezige vaste doelman – nam in de slotfase een doeltrap.

Door de harde wind draaide deze als een boomerang in één keer terug in het eigen doel van Brouwershaven. Volgens de regels moest scheidsrechter Van Oijen een corner laten nemen, maar hij kende een doelpunt toe. Het bleek het winnende doelpunt.