Tikkie Terug Deel 299 – Waar blijft de tijd? (diverse anekdotes)

Logo Tikkie Terug

Gisteren hadden we in deze rubriek foto’s van 10 jaar geleden van een training van de C-junioren in de sneeuw. Door de foto’s van in de sneeuw trainende S.K.N.W.K.-ers dacht Jan de Jonge “ik moet ook nog een bestandje hebben waarin o.a. sneeuw in voor komt over S.K.N.W.K.”. Toen hij even in zijn archief ging spitten, kwam hij onderstaande tegen:

Waar blijft de tijd?

Wat losse S.K.N.W.K. herinneringen.

Het jaar waarin Danny Blind het jeugdkamp (1989) van SKNWK bezocht samen met Willem II keeper Frank Bruël. Het jaar waarin B- junior John Roks penalty specialist was, evenals Wouter de Jonge bij de E’s en Leon Goedegebuure bij de E2’s.

Sterke ‘tienkampers’ waren : Menno de Jonge bij de D’s, Robbert van de Zande bij de E’s en Leon de Bruine bij de E2.  In dat jaar liep er ook een nieuwe vent met de waterzak bij het eerste.

Toen die E’s uit het jaar ’89 B’s waren geworden, blokkeerden die snotneuzen met de reuzensneeuwbal de deur van de kantine.

Op een snikhete augustusdag zullen we een oefenwedstrijd spelen tegen Oostkapelle. Ik rij mee met Cees (trainer van SKNWK )en Olaf Willemse. Onderweg naar Oostkapelle hebben we het over de voetbalkwaliteiten van de onzen. Als we met 3 – 14 op ons donder krijgen duurt de stille terugrit in een snikhete auto twee keer zo lang.

Als Sam, Jacky, Kees-Jan en Robin geblesseerd zijn, mag Menno invallen als linkerspits. We spelen thuis tegen Tern. Boys. Hij wordt in de zestien onderuit gehaald en Erwin Theunisse scoort uit de toegekende penalty. We spelen alsnog gelijk, 3 -3. Het was op  zaterdagmiddag 24/11/1995.

Maart 1996 haalt het eerste een historische overwinning op SSV in Goes: 0 – 2 ( 2x Wilco). Het tweede is kampioen van de derde klasse C. Een grandioos seizoen.

Voor de beker om vijf uur in Sluis spelen. Wie verzint dit? Een ander bekerduel was  tegen Oud Gastel ( zondag 2de klasser) spelen we met 3-3 gelijk. Zij winnen na strafschoppen.

In een thuiswedstrijd schopt en loopt de aanvoerder van Kruiningen (Robin Arens) tegen mijn waterzak. Ik vraag of hij een hond heeft. Hè? snauwt ie. Gauw zo’n geleidehond aanschaffen, dove blinde, snauw ik hem op mijn beurt toe.

Oud Alblas was ook moeilijk te vinden. We crosten de halve Alblasserwaard eerst door. We kregen op ons donder van die club met als sponsor Vogel, een koekenbakker, met, nog steeds, een broodkraam onder andere op de markt in Zierikzee.

Op zaterdagochtend trokken we zeil of tillen we buizen bij en in een kas bij Sir, om dan met groente huiswaarts te fietsen.

Keepersproblemen als Leon er niet bij is of kan zijn. Zoals die rampwedstrijd tegen VVC uit in Halsteren. John, de panter, viel zijn schouder in de kreukels. Jacky op goal. Met 8 – 0 dropen we af.

Wouter de Jonge, noodgedwongen alle keepers zijn geblesseerd, op goal tegen Yerseke uit. Op een miezerige druilerige waterkoude zaterdag. Vanaf het dijkje schreeuwen de supporters van ‘Iesse’: “Kom Iesse schiete dat ventje stopt gin bal”. Arme Wouter in de blubber moet hij zich staande houden. Gelukkig schiet Erwin Theunisse de gelijkmaker binnen ( 1 – 1). De schade valt nog mee. Nog even over dijkjes. Het schijnt dat vissers vaak voetbalcomplexen hebben met er rond verhogingen. Urk heeft bijvoorbeeld zijn: Wakker Bult.

Tien wedstrijden verder staat hij weer op doel. Nu valt de schade niet mee. Voor rust moet hij al vijf keer vissen. Op de bank wordt het idee geopperd: Koen ( keeper van de B’s) misschien op doel? Het blijft bij een idee. We verliezen ruim van ’s Heer-Arendskerke.

Tegen Spui in Zeeuws-Vlaanderen vielen Chris, doorna nog elftalleider, en Wouter, daarna ontwerper van het SKNWK logo en terras, bij gebrek aan voldoende selectie spelers bij het eerste ook weer maar in. Wouter met tegenzin, zijn team kon kampioen worden. Uit tegen Spui schoten ze er drie in. Chris een, Wouter twee. Wouters team ( ‘t tweede) werd later kampioen met hem erbij.

Jan de Jonge.