Tikkie Terug Deel 303 – S.K.N.W.K. 1 op trainingskamp naar Tongerlo (2005)

Logo Tikkie Terug

In het verleden is onze eerste selectie tijdens de winterstop op ‘trainingskamp’ geweest. Zo ook 15 jaar geleden toen onder toenmalig trainer/coach Adriaan Nieuwenhuijse een trainingskamp werd belegd in het Belgische Tongerlo. In onze ‘annalen’ kwamen we nog het verslag tegen dat toen geschreven is voor in ons clubblad ‘De Voorzet’. Elders kwamen we ook nog wat foto’s tegen van dit trainingskamp.

S.K.N.W.K. 1 op trainingskamp naar Tongerlo

Op vrijdag 7 januari 2005 vertrok de eerste selectie van S.K.N.W.K. op trainingskamp richting België. Ze gingen naar Tongerlo-Westerlo naar sportaccommodatie Sporta. Op vrijdagmiddag rond de klok van 15.00 uur vertrok de bus naar België. Een flink uitgedunde selektie. Zodoende zaten er in de luxe touringcar (nog bedankt Kesje voor het regelen) vanuit Nieuwerkerk slechts 11 man. Onderweg werd in Kruiningen ook trainer Adriaan Nieuwenhuijse nog eventjes opgepikt.

Rond 17.00 uur waren we op de plaats van bestemming. Freek kwam met eigen vervoer na zijn werk, maar gelukkig was ook hij op tijd om te vlaggen en zelfs nog te voetballen. De spullen eerst naar de kamer brengen en daarna eten. Om 19.00 uur was het verzamelen in de kleedkamer voor de oefenwedstrijd tegen Robur 1 (uit Goes). Ook zij waren op trainingskamp. Door de vele afwezigen was Emiel Pollemans van het 2e nog meegegaan om te voetballen (nog bedankt Emiel) en moesten ook trainer Adriaan Nieuwenhuijse en assistent-scheidsrechter Freek van Marle nog meespelen. Daarnaast was ook verzorger Ton Wijgerse mee. Hij was tijdens deze wedstrijd niet alleen verzorger, maar moest ook nog fungeren als assistent-scheidsrechter. Tijdens de wedstrijd was er zelfs nog publiek, want Jan en Ineke Tierie zijn nog geweest om deze oefenpot te bekijken!! Na een slechte 1e helft, 0-1 achterstand, werd er in de tweede helft orde op zaken gesteld. Pas toen trainer Adriaan Nieuwenhuijse binnen de lijnen kwam ging het lopen. Via twee doelpunten van Gert-Jan Tierie en één van Johan Padmos werd er met 3-1 gewonnen.

Na de wedstrijd was het snel douchen. Met de nadruk op snel, want al spoedig zaten we zonder licht en water. Zodoende moesten sommigen “thuis” verder douchen. Na dit potje was het tijd voor ontspanning in de bar en daarna nog in enkele cafeetjes in Tongerlo. Dit was erg gezellig. Sommige gingen alvast polshoogte nemen in de discotheek waar we zaterdag naar toe zouden gaan. LP en Johan P. waren de bedden al vroeg aan het testen. De rest was dus naar Tongerlo. Onze aanvoerder MN en keeper Leon Quik gingen als eerste terug naar het hotel. Martijn speelde zelfs onderweg nog voor Pieter Post. Verder had hij waarschijnlijk toch iets verkeerds gegeten, zo bleek later.………

Zaterdag om 08.30 uur was het opstaan, want we moesten om 09.00 uur ontbijten. Voor sommigen was dat nog niet echt een happening, hoe zou dit nu komen……?? Na het ontbijt moesten we trainen. Eerst twee rondjes van een kilometer lopen. Het eerste rondje met z’n allen, het tweede rondje op eigen tempo. Dit namen sommige wel heel letterlijk. Martijn moest zelfs nog een sprintje trekken om zelfs niet te verliezen van een mooie directe tegenstandster, die hij onderweg tegen was gekomen. Hierna was het tijd voor voetvolley op de tennisbanen. Mede door de vele wind die er stond, was dit vrij moeilijk. Waarschijnlijk had ook de fysieke gesteldheid van velen hier nog wel invloed op. Daarna nog een super goede partij gespeeld. Ik geloof niet dat er iemand wist wat hij deed, maar het ging om het idee dat we toch nuttig bezig waren. Martin H. had het beter bekeken. Hij was geblesseerd en lag lekker met blote reet in bad.

Na de training verplicht drinken waar je vrijdags mee gestopt was. Ook dit viel nog niet mee.  Er was er één die ruim een uur deed over een biertje en dit op liet drinken door één van zijn medespelers.

Hierna gingen we eten en ons klaar maken voor de karting. Met een taxi naar de karting en terug en dat slechts voor € 160,-!!!! Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker….. Er waren twee heats bij het karten. De ene werd gewonnen door Gert-Jan Tierie, met Plop op een tweede en Frits op een derde plaats. De andere werd gewonnen door Maarten P, met Stuco Emiel en Johan P op een tweede en derde plaats. MH werd duidelijk laatste. Hij reed rustig zijn rondjes en kon zodoende genieten van de prachtige omgeving.

Terug van de karting gingen sommigen rusten??, maar de echte “die hards” gingen nog een potje tennissen. Jammer dat Adriaan dit iets beter kan dan de rest van de spelers. Hij stuurde de meeste spelers naar alle hoeken van de baan. Maar vooral MP en JP bleken toch echt uitzonderlijke tennistalenten te bezitten.

‘s Avonds met zijn allen nog wezen stappen in Tongerlo. Eerst wat moed ingedronken in de bat bij het hotel. Daar enorm gelachen om de vaste klanten die daar al een tijdje zaten. Rond 23.00 uur eerst naar een biljartcentrum en daarna nog naar discotheek Reflex. Echt een leuke tent. Heel veel mooi vrouwelijk schoon en gewoon een heel gezellig sfeertje. Bijna eventjes niet toen MH per ongeluk een glas omstootte. Dit viel naar beneden en kwam bij iemand op zijn hoofd. Gelukkig kreeg Adriaan de schuld en was alles over. Rond het klokje van 06.30 uur gingen de laatsten naar huis om nog eventjes van een beetje nachtrust te genieten. Er waren er ook die niet naar de discotheek gingen Zij gingen dus iets eerder terug naar het hotel. Die hebben onderweg nog wel heerlijk zitten smullen bij een Belgische shoarma tent.

‘s Zondags iets te vroeg uit bed, maar dat hoort erbij zeggen ze. Nog net op tijd voor het ontbijt al waren de mensen daar ter plaatse niet zo blij met de komst nog net op tijd. In hun ogen was het eigenlijk al te laat.

Rond 12.00 uur vertrokken we weer naar Nieuwerkerk. Onderweg nog gestopt en heerlijk nasi met saté gegeten bij “de Raaijberg” in Bergen op Zoom. Al met al een heel erg nuttig en gezellig weekend. Toen Adriaan weer was uitgestapt in Kruiningen waren we rond 15.00 uur weer terug bij sportpark “Het Springer”.

Speler S.K.N.W.K. 1