Tikkie Terug 304 – Onderling zaalvoetbaltoernooi S.K.N.W.K. van 10 jaar geleden

Logo Tikkie Terug

Gebruikelijk wordt tijdens de winterstop bij S.K.N.W.K. een Onderling Futsal toernooi georganiseerd voor alle seniorenteams en het oudste jeugdteam (JO19-1 of JO17-1). Helaas deze winterstop wegens gebrek aan deelnemers een keer niet gehouden, maar uiteraard gaan we dit eind van het jaar weer wel organiseren. Deze editie van Tikkie Terug (deel 304) een terugblik op zo’n jaarlijkse onderling zaalvoetbaltoernooi. Hieronder een verslag van de website van toengenaamd de Charlie Cup van 10 jaar geleden:

Ajax Cape Town wint Charlie Cup 2009

Vandaag (zaterdag 2 januari 2010) werd bij S.K.N.W.K. het voetbaljaar 2009 (ook al is het inmiddels 2010) dan echt afgesloten. Zoals altijd gebeurt dit met het Onderling Zaalvoetbaltoernooi. Zoals al jaren gebruikelijk gesponsord door café Charlie in Nieuwerkerk, vandaar de Charlie Cup.

Dit jaar namen 6 teams deel aan dit evenement. Vanwege het naderende WK 2010 in Zuid-Afrika kregen de teams ditmaal namen van de voetbalclubs in de Zuid-Afrikaanse voetbalcompetitie (Premier Soccer League). Zo kon men bijvoorbeeld kijken naar een wedstrijd tussen Ajax Cape Town en Orlando Pirates FC en Kaizer Chiefs (niet te verwarren met die Britse rockband Kaiser Chiefs) tegen Black Leopards.

Uiteindelijk bleken de ‘mannen’ van Ajax Cape Town absoluut de sterkste en gingen met de wisselbeker aan de haal. De prijsuitreiking vond plaats in café-cafetaria..

Uiteraard wil ik nog enkele mensen bedanken. Natuurlijk Michael en Karin v/d Ban van café-cafetaria Charlie voor de sponsoring. Daarnaast de scheidsrechters Léon Quik, Cees Dalebout en Fernando Bom, verzorger Harald Kesteloo, Remco v/d Berge (en zijn assistenten) voor het bijhouden van rangen, standen, uitslagen, doelpuntenmakers en Supervisor voor het verzorgen van de mooie schema’s en clublogo’s. Tot slot uiteraard alle deelnemers en de supporters.

We kunnen weer terug kijken op een sportief en zeer gezellig toernooi.

Tot volgend jaar !!

EINDSTAND CHARLIE CUP 2009

1. Ajax Cape Town

2. Bloemfontein Celtic

3. Supersport United FC

4. Orlando Pirates FC

5. Kaizer Chiefs

6. Black Leopards