Rik Impens en Steve Schalkwijk blijven elkaar opjagen

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Door zijn drie doelpunten in de eerste twee wedstrijden na de winterstop staat Rik Impens (Hoek) in zijn eentje aan de leiding in het PZC-topscorersklassement. Steve Schalkwijk (Goes) ging als koploper de winterstop in, maar moet nu in de achtervolging.

Impens scoorde vorige week twee keer tegen VVOG (6-0-zege) en zaterdag was hij vanaf de strafschopstip succesvol tegen FC Lisse (1-1). Die drie treffers brachten hem op een seizoenstotaal van dertien goals, goed voor 26 punten in het PZC-klassement.

Steve Schalkwijk werd zaterdagmiddag matchwinnaar bij Goes. Hij controleerde bij de zijlijn een lange bal op maat van Jarreau Manuhuwa, maakte een driehoekje met Daniel Wissel en schoot zijn twaalfde goal van het seizoen binnen, goed voor 24 punten.

De twee hadden de eerste twee wedstrijden redelijk vrij baan, want het leeuwendeel van het Zeeuwse amateurvoetbal herstart komend weekeinde.

Jarno van Nieuwenhuize naderde wel. Hij scoorde namens SKNWK twee keer in het inhaalduel met Schoondijke (4-0-zege) en staat nu op zeventien goals. Daarmee is hij de productiefste speler op de Zeeuwse velden.