Jeugdige invaller Aron Schott helpt S.K.N.W.K. naar ruime overwinning in derby tegen W.I.K. ’57 1, 5-1

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop gelijk een leuke derby. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ was namelijk W.I.K. ’57 1 te gast. De thuisploeg moest aantreden zonder de aan zijn elleboog geblesseerde Jarno van Nieuwenhuize, maar ook Dion de Jonge, Machiel Schot en jongeling Stijn Dooge waren afwezig vanmiddag.

De wedstrijd begon rustig en het waren de gasten die eigenlijk de betere ploeg waren. De blauw/zwarten hadden moeite om elkaar te vinden en grossierde in foute passes. Toch kwam de thuisclub op voorsprong nadat de in een tulband gehulde Remco v/d Berge van afstand de bal precies in de hoek schoot, 1-0.

W.I.K. bleef daarna de betere ploeg en kreeg ook een aantal mogelijkheden, maar het was aan S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel te danken dat ‘we’ met een voorsprong de rust in gingen. Met een aantal geweldige reddingen hield hij zijn ploeg namelijk op de been.

De tweede helft probeerde de Kerkwervenaren de gelijkmaker te forceren, maar het was S.K.N.W.K. die de voorsprong verdubbelde. Een hoekschop werd door invaller Aron Schott (speler van S.K.N.W.K. JO19-1) voor het doel gekopt waar Remon de Jonge de bal over de graaiende handen van de keeper in het doel kopte 2-0.

Even later fout in de opbouw bij W.I.K. ’57. Dominique Prins speelde Remco v/d Bberge aan die zette de prima ingevallen Aron Schott voor de keeper en die schoot beheerst raak 3-0.

Sknwk werd daarna te gemakzuchtig en W.I.K. ’57 profiteerde daar snel van, 3-1 (al vlagde assistent-scheidsrechter Emiel Kuijten voor buitenspel, maar zijn vlagsignaal werd genegeerd). Robert Padmos gooide met een mooi schot de wedstrijd in het slot, zijn uithaal verdween snoeihard in de kruising. Ook Stefan Vermeer kreeg nog een prima kans, maar zijn kopbal kwam terug het veld in via de lat.

Het slotakkoord was voor invaller Kevin Schietekatte die een prachtige voorzet van de supersnelle Aron Schot prima binnenwerkte. Eindstand derhalve, zeer geflatteerd, 5-1, maar drie punten zijn binnen en hopelijk volgende week een beter spelend S.K.N.W.K. 1 bij het gevaarlijke M.Z.V.C. 1.

Toon v/d Berge

1 reactie op "Jeugdige invaller Aron Schott helpt S.K.N.W.K. naar ruime overwinning in derby tegen W.I.K. ’57 1, 5-1"

  1. De doelpunten waren mooi. [Jarno zou jaloers zijn.]Maar het veldspel was niet om aan te zien.Wanneer spelen ze de bal gericht op een medespeler.Dat zou tegen MZVC wel moeten.Het voetbal moet opbouwend zijn.En niet teveel de langebal spelen.Leg de bal terug als je geen andere mogelijkheid ziet.Dat zou allemaal moeten gebeuren in de volgende wedstrijd.In elk geval veel succes mannen.

Reacties gesloten.