Vandaag de belangrijke wedstrijd bij M.Z.V.C. 1 uit Middelburg. Kan S.K.N.W.K. er in slagen om de Middelburgers op zeven punten te houden ?? Het eerste kwartier was het M.Z.V.C. dat enkele mogelijkheden kreeg, maar doelman Daan v/d Cingel kwam telkens als winnaar uit de strijd bij pogingen van rond de zestien. De blauw/zwarten probeerden voetballend tot kansen te komen, maar de thuisclub stak daar een stokje voor met zeer veel overtredingen. Toch kwam S.K.N.W.K. aan de leiding toen Remco v/d Berge met een slim balletje Dion de Jonge bereikte. Die schoot van net buiten de zestien prima raak, 0-1.

De thuisploeg probeerde er alles aan om langszij te komen maar het was S.K.N.W.K. dat een enorme kans kreeg op de 0-2. Robert Padmos en Jarno van Nieuwenhuize slaagden er niet in om deze enorme kans tot doelpunt te promoveren. M.Z.V.C. zette aan en net voor rust kreeg het een vrije trap net buiten de zestien. De bal werd prachtig richting bovenhoek geschoten, maar Daan v/d Cingel voorkwam met een schitterende redding de gelijkmaker van de thuisclub. Zo werd de rust met een 0-1 stand bereikt.

S.K.N.W.K. was gelijk na rust niet bij de les. Eerst vloog een vrije trap via de lat over en even later kreeg de thuisclub een zeer dubieuze penalty, na een vermeende overtreding van doelman V/d Cingel. De penalty werd overigens prima benut, 1-1. De Nieuwerkerkse ploeg had daarna de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar prima kansen van Robert Padmos en Stefan Vermeer werden niet benut. Aan de andere kant was ook de thuisploeg enkele keren gevaarlijk, maar  tot de laatste minuten  kregen zij ook de bal niet langs de wederom sterk keepende Daan v/d Cingel.

Toen iedereen er eigenlijk al vanuit ging dat het op een gelijkspel zou uitdraaien kreeg M.Z.V.C. twee minuten voor tijd weer een penalty toen de spits zich heel slim liet vallen na zelf een overtreding te hebben gemaakt tegenover René Verschoor. De uitermate zwakke scheidsrechter, die maar liefst acht gele kaarten aan S.K.N.W.K. gaf terwijl de thuisclub met vele overtredingen weg kwam met alleen maar waarschuwingen, wees weer naar de stip. De pingel werd opnieuw benut en zo werd de 2-1 eindstand op het bord geschoten.

S.K.N.W.K. deed zichzelf in deze wedstrijd enorm te kort, want een aantal honderd procent kansen werden gemist en dan valt ‘hij’ dus meestal aan de andere kant, wat dus ook nu gebeurde. Een nederlaag die totaal onnodig was en zo later bleek ook nog  eens extra pijn deed, omdat koploper Zeelandia Middelburg verloor van FC De Westhoek.

Volgende week weer een topper als S.K.N.W.K. het sterke VC Vlissingen bezoekt. Aftrap aan de Irislaan is 15:00 uur.

1 reactie op "Twee strafschoppen en gemiste kansen doen S.K.N.W.K. 1 de das om tegen M.Z.V.C. 1"

1. Twee keer een scheidsrechterlijke dwaling nekken SKNWK.voor de rest floot hij niet al te goed.Maar in de eerste helft misten Jarno en Robert een opgelegde kans.SKNWK heeft onverdiend verloren.Volgende week een tegenstander die kampioen wil worden.Maar dat wil SKNWK ook.Vlissingen kan ook wel eens een foutje maken.Mannen veel van SKNWK veel geluk.