S.K.N.W.K. 3 verliest strijd om Rode Lantaarn in absolute kelderkraker

Gisteren, zaterdag 1 februari 2020, ontwaakte S.K.N.W.K. 3 uit haar winterslaap. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ stond de derby tegen W.I.K. ’57 2 op het programma. Een absolute kelderkraker, want W.I.K. 2 stond tot gisteren op de 12e en laatste plaats met 4 punten. De blauw/zwarten bezetten de 11e plaats met 6 punten uit 11 duels. Een heuse strijd dus om de Rode Lantaarn……

S.K.N.W.K. 3 had er goede moed op, want de heenwedstrijd werd nog kansloos verloren met 5-1. Bij het aanschouwen van de warming-up zagen ze al snel dat de gemiddelde leeftijd bij de gasten rond de 20 lag. Bij S.K.N.W.K. 3 lag deze tegen (of misschien zelfs wel boven) de 40. Dus op ervaring moesten we het zeker winnen. En misschien ook wel op conditie, immers hadden de meesten van ons 2x zoveel kunnen trainen als de gasten 😉 Met de nadruk op hadden !!

Wie wil er wisselen……….

Echter bleek al snel dat S.K.N.W.K. de strijd om de Rode Lantaarn niet zou gaan winnen. De gasten waren wel wat sneller, maar zeker niet beter. Een goede HOEKschop 😉 van Dirk-Jan kwam via de lat bij Dibbus. Deze schoot goed op doel, maar via paal en lat kwam de bal toch weer terug het veld in. Daar stond Lennard V die dan toch het genadeschot maar gaf, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Ongeloof in de S.K.N.W.K. kleedkamer. Stonden we echt voor…… Dat kan toch niet !? Snel wat wisselingen doorgevoerd om te kijken of het strijdplan kon worden gewijzigd. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als voor de rust (alleen speelden we nu de andere kant op). Toch werd al snel duidelijk dat we zo niet meer zouden scoren. Dan maar wisselen……. Kristian Bouwman erin voor de moegestreden Lennard. En dat bleek een gouden wissel. Bij de eerste diepe bal op ‘Kris’ kwam de bal voor de voeten van broer(tje) Nick(je). Deze twijfelde geen moment en schoot de bal tegen de touwen, 2-0 !!

Dit kan toch niet waar zijn ?? Doelman Erwin v/d Wekken kon het niet meer aanzien. Hij had namelijk bijna niks te doen en besloot daarom het veld te verlaten. Wissel Martijn Neele was de enige die het shirt en de handschoenen paste dus dan moest hij maar op doel. Hij spoorde zijn teamgenoten aan dat er vooral druk op de bal moest worden gegeven. Echter de druk bleek al een tijdje op bij de moegestreden S.K.N.W.K.-ers. Een afstandsschot van zo’n 25 meter werd over keeper Neele zo in het doel geschoten. Met nog zo’n 10 minuten op de klok leek het dan toch dat de strijd om de Rode Lantaarn echt los was gebarsten…….

Echter in de laatste tien minuten van de wedstrijd veranderde er niks meer aan de stand. Zodoende een 2-1 overwinning voor S.K.N.W.K. 3 dat hiermee prima uit de winterstop kwam. Echter in de strijd om de Rode Lantaarn moeten ze helaas een pas op de plaats maken. Ze stijgen zelfs naar de 10e plaats, want passeren door deze 3-punter N.O.A.D. ’67.

Maar niet getreurd, want gelukkig is het seizoen nog lang……