Gunstige resultaten winnend ZSC’62

ZSC’62 kan met een goed gevoel terugkijken op de vijftiende speelronde in de derde klasse B.

Het Scharendijkse elftal won zelf op regelmatige wijze van rode lantaarndrager Seolto en zag de ploegen onder en boven haar flinke morsen waardoor ZSC’62 na zaterdag 8 februari op een veilige elfde plaats staat. Die veiligheid is echte schijn want met nog elf duels te gaan zijn de verschillen op de ranglijst van de derde klasse B miniem: het gat tussen de nummer zeven (De Jonge Spartaan) en de nummer twaalf (Krabbendijke) en tevens de stek voor promotie/degradatiewedstrijden bedraagt maar vier punten. Zo heeft ZSC’62 nu zeventien punten en Duiveland, dat achtste staat en zaterdag gelijkspeelde tegen Tholense Boys, negentien punten. Op de zege van ZSC’62 op de Zevenbergse opponent veil weinig af te dingen. ,,Soelto heeft geen dreiging voorin en wij stonden goed”, meldde ZSC’62-trainer John Tahapary. ,,Het was wachten op de eerste goal die na achttien minuten viel.” Toen de tweede goal na zeven minuten in de tweede helft werd gemaakt, was het verzet van Seolto gebroken.

ZSC’62-poulegenoot Duiveland moest zich dus zaterdag tevreden stellen met een gelijkspel. Net als in de uitwedstrijd tegen Tholense Boys werd het 1-1 en kwam de ploeg van coach Rohan de Geus als eerste op voorsprong. ,,Een bonuspuntje”, riep de Goese trainer. ,,In de tweede helft hadden we een grote kans op 2-0, toen werd het 1-1 en daarna kabbelde het wat voort. Tholense Boys had het meeste balbezit maar creëerde weinig kansen tegen een keihard knokkend Duiveland.

In Hellevoetsluis kwam Bruse Boys tegen de gelijknamige tweedeklasser evenmin verder dan 1-1. De gelijkmaker namens Bruse Boys viel laat maar was in de ogen van oefenmeester René Scholts wel terecht. MZC’11, de andere eilandelijke ploeg in 2E, deed het niet goed tegen het laag geklasseerde DBGC dat wel revanche nam voor de eerder geleden nederlaag in Zierikzee. Het verlies in Oude-Tonge kwam niet onverwacht voor trainer Edwin Kriens. ,,Ik heb het een beetje aan zien komen want er wordt de laatste weken niet goed getraind.We hebben het vandaag in de eerste twintig minuten laten lopen. Bij DBGC was het de tweede helft tegen houden met alles wat ze hadden.”

De eilandelijke vierdeklassers hadden wisselend succes. WIK’57 en FC De Westhoek behaalde eveneens regelmatige overwinningen, SKNWK sneed zichzelf enigszins in de vingers. Ralph Zegers, trainer van de Nieuwerkerkse formatie: ,,We hebben het te wijten aan onszelf en bij een 0-1-voorsprong is er van ons een goal onterecht afgekeurd. Na rust geven we het binnen drie minuten helemaal weg”. WIK’57-trainer Wouter Zwackhalen was erg te spreken over hetgeen hij had gezien tegen Nieuwland. ,,Het was een echte teamprestatie. We misten er natuurlijk veel. Tactisch punt was inzakken en dat hebben ze perfect gedaan, negentig minuten lang. Op de counter hebben we de winst binnen gehaald.” Het enige wat trainer Henk Schouten zijn ploeg in en tegen Cadzand kon verwijten, was dat FC De Westhoek in tweede helft verzuimde afstand te nemen.

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Tweede klasse E:
Hellevoetsluis-Bruse Boys 1-1 (1-1 Johan Vroegindeweij)

DBGC-MZC’11 1-0

Derde klasse B:
Duiveland-Tholense Boys 1-1 (1-0 Danny de Loof)

ZSC’62-Seolto 2-0 (1-0 Robin Provoost, 2-0 Nicky van de Velden)

Vierde klasse A:
Nieuwland-WIK’57 0-3 (0-1 Remon den Boer, 0-2 Remco Theunisse, 0-3 Camiel Kleppe)

Vlissingen-SKNWK 4-1 (0-1 Dion de Jonge)

Cadzand-FC De Westhoek 1-3 (0-1 en 0-2 Gijs van Duijvenbode, 1-2 en 1-3 Martijn Sluijter)