Steve Schalkwijk nu weer solo koploper na Amsterdamse goal

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Steve Schalkwijk blijft maar scoren. Zaterdag opende hij de score voor Goes in het bezoek aan Ajax (1-1). Daarmee kwam hij op vijftien goals voor het seizoen, goed voor dertig punten in het PZC-topscorersklassement. Daarmee is hij alleen koploper.

Schalkwijk scoorde voor de vierde wedstrijd op rij en voor de achtste keer in de laatste negen wedstrijden; alleen in het verloren duel met koploper Sparta Nijkerk stond hij droog. Zijn productie loopt parallel met de opmars van Goes in de derde divisie.

In dezelfde klasse loopt de productie van Rik Impens ook parallel met de prestaties van zijn ploeg Hoek. Bij beide draait het aanzienlijk minder. Met zijn veertien doelpunten is hij echter nog altijd de eerste achtervolger van Schalkwijk.

Nummer drie op lijst is Can Özgan. Hij voegde zaterdag bij derdeklasser Patrijzen ook weer een doelpunt toe aan zijn totaal. Hij staat nu op zeven treffers, wat gelijk staat aan 25,5 punten. Daarachter volgen competitiegenoten Kevin van Iersel (Nieuwdorp) en Martijn Simonse (Luctor Heinkenszand).

Met achttien treffers is Koen van Os van Colijnsplaatse Boys de productiefste speler op de Zeeuwse velden. Hij passeerde Jarno van Nieuwenhuize (SKNWK) die al een aantal wedstrijden droog staat (hij heeft er zeventien). Van Os scoorde zaterdag vier keer tegen Spui (5-1-zege).