Na de nederlaag in Vlissingen was het S.K.N.W.K. er alles aan gelegen om de punten in huis te houden tegen middenmotor Nieuwland. Vanaf het begin was het duidelijk dat S.K.N.W.K. een hele lastige wedstrijd zou krijgen, want de bezoekers waren maar op 1 ding uit: verdedigen en met lange ballen hun sterke spits bereiken. Op het middenveld stond het niet goed bij de thuisclub en ze zochten met veel te veel mensen de aanval. Toch kwamen de blauw/zwarten wel aan de leiding nadat de doelman van Nieuwland een voorzet van Jarno van Nieuwenhuize moest lossen en Stijn Dooge (die na een tijdje blessureleed gelukkig weer helemaal terug is) er als de kippen bij was om de 1-0 binnen te schieten.

Twee minuten later was het alweer gelijk. De thuisploeg stond weer niet goed in de omschakeling en de bezoekers speelden dit keurig uit, 1-1. S.K.N.W.K. kwam eigenlijk geen moment in het spel. Het zeer slechte veld was echt in het nadeel van de thuisploeg. Ook het zeer fysieke spel van de tegenstander zorgde ervoor dat het een hele matige wedstrijd werd. Eigenlijk haalde niemand zijn normale niveau. De rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand.

Nog geen minuut na rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong toen doelman Daan v/d Dingel een hoge bal moest lossen en de spits van Nieuwland attent de 1-2 binnen kon schieten. S.K.N.W.K. kwam maar niet in zijn normale doen en het was mede door de omstandigheden een hele matige pot voetbal. Toch maakte Robert Padmos op fraaie wijze de gelijkmaker, 2-2. Nu kon S.K.N.W.K. alsnog op jacht gaan naar de drie punten. Maar helaas het bleef maar aanmodderen van de thuisclub en eigenlijk kon geen van beide ploegen aanspraak maken op de overwinning.

Toch kreeg invaller Koen Kraaijenbrink nog een flinke kans om de drie punten binnen te halen, maar hij raakte de bal van dichtbij verkeerd om de 3-2 op het bord te schieten. Eindstand werd dus 2-2 tegen een hele vervelende tegenstander die met fysiek voetbal en vele overtredingen er in slaagde om S.K.N.W.K. punten te ontfutselen.

De komende twee weken geen competitievoetbal voor S.K.N.W.K. 1. Dat is misschien wel lekker ook om na het 3e puntverlies in evenzoveel weken de kopjes weer even fris te krijgen en de neuzen weer in de goede richting. Want we staan natuurlijk nog wel steeds op de 3e plaats al is FC De Westhoek inmiddels wel tot op één punt genaderd.

Toon v/d Berge

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 en Nieuwland 1 in evenwicht na slechte wedstrijd op dramatisch hoofdveld in Nieuwerkerk"

1. Het spel is steeds weer anders.Maar de samenstelling van de selectie is ook steeds weer anders.Zijn er jongens op vakantie.Of moeten sommige werken.Ja zo krijg je nooit geen eenheid van het spel.Zo modderen ze maar door als SKNWK zijnde.Kan dat nu eens anders,kom op.Er zijn nog negen wedstrijden te gaan.Willen jullie nog wat bereiken. dan moeten ze die negen wedstrijden winnen.