Steve Schalkwijk loopt ook buiten het veld iedereen eruit

Bron: www.pzc.nl

TOPSCORERSVLISSINGEN – Binnen het veld laat Steve Schalkwijk tegenstanders regelmatig zijn hielen zien. Buiten het veld doet hij dat ook. In het bijzonder in het PZC-topscorersklassement. De aanvaller van Goes heeft door zijn goals zaterdag tegen DVS’33 een flinke voorsprong genomen.

Met zijn twee doelpunten binnen drie minuten bracht Schalkwijk zijn seizoenstotaal op zeventien treffers. Hij verlengde de reeks opeenvolgende wedstrijden waarin hij heeft gescoord tot vijf. In de laatste tien wedstrijden heeft hij alleen tegen Sparta Nijkerk niet gescoord.

Zijn zeventien doelpunten leveren in het topscorersklassement 34 punten op. Daarmee heeft hij vijfenhalve punt meer dan de nieuwe nummer twee: Can Özgan van Patrijzen. Deze sterke schutter van de club uit ’s-Heerenhoek scoorde twee keer tegen VCK en staat nu op negentien doelpunten.

De productie van Rik Impens is de laatste drie wedstrijden opgedroogd, maar als Hoek stunt zoals zaterdag tegen koploper Sparta Nijkerk zal hem dat minder deren. Hij blijft op veertien doelpunten staan, waarmee hij derde staat. Hij heeft vier punten meer dan Kevin van Iersel (Nieuwdorp).

Niels Luteijn is de klapper van de week. Met zijn hattrick (zijn derde van het seizoen) tegen Spui staat de aanvaller van Zeelandia Middelburg nu vijfde. Hij heeft twintig keer gescoord, in de vierde klasse is dat goed voor twintig punten.