18e editie van S.K.N.W.K. darttoernooi ‘Het Springer Open’ gaat de boeken in als snelste editie ooit

Dit weekend stond bij de blauw/zwarten in het teken van darten. Gisterenavond was er voor onze jeugd een jeugddarttoernooi. Vandaag, zaterdag 22 februari 2020, stond al weer de 18e editie van hét darttoernooi bij S.K.N.W.K. op het programma, Het Springer Open 2020. Met ook deze keer maar liefst 16 koppels kunnen we ook nu weer concluderen dat er voldoende animo is om een potje te darten.

Iets na 13:00 uur werden de eerste pijlen gegooid. In 4 poules van 4 koppels werd getracht een plaatsje in de kwartfinales te bemachtingen. In de poules werd gespeeld om ‘best of 5’. En om het allemaal niet (veel) te lang te laten duren, spelen we zoals elk jaar niet 501, maar 301.

Iets meer dan twee uurtjes later waren de kwartfinalisten bekend. Het kaf was inmiddels van het koren gescheiden 😉 Dus we konden nu naar best of 7. Maar ook dit ging zeer vlot. Hierdoor was er tussendoor zelfs tijd voor een rondje verloting. Jaco Filius heeft er inmiddels veel lol in en ook deze keer verkocht hij behoorlijk wat loten. Op verzoek van Christian van Vossen was de prijs van de loten verdubbeld zodat 50% van de inleg kan worden gedoneerd aan Stichting Jens (toch € 70,-).

Na de verloting konden we voort met de halve finales. Hierna volgden de finale en de strijd om plaats drie. Iets na 17:00 uur was bekend wie de winnaars waren. Deze keer was dat het koppel ‘Stichting Jens’ (Christian van Vossen en Wouter Beijen). Ze versloegen Dart dan weer wel (Joris Spitholt en Martijn Rentier) met 5-2 (de grote finale  was zelfs best of 9).

Konden we vorig jaar al melden dat het het niveau hoger was dan voorgaande jaren (toen was ca. 17:45 uur bekend wie de winnaar was (dat was al een uur sneller dan de jaren daarvoor)), blijkbaar was het dus nu weer iets hoger (overigens niet bij allemaal….). Dat verklaart ook gelijk dat we nu opnieuw bijna drie kwartier eerder klaar waren dan vorig jaar (met zelfs nog een verloting tussendoor).

Hierdoor kon organisator Martijn Neele gelijk het dartveld (op)ruimen. Dit uiteraard met hulp van enkele anderen (waarvoor dank). En kon daarna onder muzikale klanken nog worden nagenoten van weer een zeer geslaagd evenement.

We kijken weer terug op een super gezellige en geslaagde editie. Uiteraard doet iedereen eigenlijk mee met de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen), maar als de strijd eenmaal wordt aangegaan, wordt deze gedachten vaak eventjes uitgeschakeld. Zo krijg je leuke spannende potjes darts, ontlading en soms flinke teleurstelling.

Zodoende weer een prachtige middagje darts bij S.K.N.W.K. Dank vanaf deze plaats aan organisator Martijn Neele. Uiteraard ook aan de mensen achter de bar die alle deelnemers en publiek verzorgden van ‘een natje’ en ‘een droogje’. En aan de mensen die hebben geholpen met het opbouwen en ook weer afbreken en opruimen. En tot slot uiteraard een woord van dank aan alle deelnemers en andere aanwezigen in onze kantine. We hebben met z’n allen weer voor een gezellig evenement gezorgd.

Uiteraard staat nu al vast dat ook in 2021 weer een nieuwe editie van ‘Het Springer Open’ zal worden georganiseerd !!

Bekijk de andere foto’s van Het Springer Open 2020 elders op deze site in Het Fotoboek !!