S.K.N.W.K. JO13-1 na strafschoppen uit het bekertoernooi

Gisteren, zaterdag 29 februari 2020, speelde S.K.N.W.K. JO13-1 in de 3e ronde van het K.N.V.B. bekertoernooi. Tegenstander op sportpark ‘Het Springer’ was Kogelvangers JO13-1G. ‘s Ochtends om 08:00 uur moest eerst nog worden gekeken of het veld het wel toeliet om te voetballen vanwege de regenval de dagen ervoor. Maar uiteindelijk werd besloten dat er gespeeld kon worden.

Om 10:00 uur werd er afgetrapt. Onder zeer lastige omstandigheden (erg hobbelig veld en veel wind) ontspon zich uiteindelijk een hele spannende wedstrijd met een anti climax voor de blauw/zwarten. De tegenstander bleek aardig te kunnen voetballen, maar de grootste kansen waren toch voor de thuisploeg. De rust werd bereikt met de brilstand, 0-0.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Kogelvangers was vooral uit een aantal corners heel gevaarlijk, maar wisten toch niet te scoren. De thuisploeg was op de counter een aantal keren gevaarlijk, maar ook zij troffen nog geen doel. Tot twee minuten voor het einde. Uit een schitterende aanval was het Semm Kiesenberg die S.K.N.W.K. op een 1-0 voorsprong zette. Wat een ontlading bij S.K.N.W.K. en een teleurstelling bij de gasten. Echter het werd een echte bekerkraker.

In de absolute slotfase kreeg Kogelvangers nog een corner. Deze kon in eerste instantie door de S.K.N.W.K.-defensie worden verwerkt, echter de afgeslagen bal werd nogmaals ingeschoten. De doelpuntenmaker van zo even, Semm, kreeg de bal duidelijk tegen zijn handen en scheidsrechter Toon v/d Berge kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Bijna had doelman Tijn Westdijk de bal nog gestopt, maar hij dook net over de bal heen, 1-1. Er werd niet eens meer afgetrapt.

Dus resteerden de ‘pingels’. S.K.N.W.K. had het eerste ‘psychologische’ voordeeltje, omdat Kogelvangers als eerste miste. Echter uiteindelijk na allebei vijf penalty’s te hebben genomen, had S.K.N.W.K. twee keer gemist en Kogelvangers slechts één keer en dus is het bekertoernooi ten einde voor S.K.N.W.K. Een spannende en enerverende wedstrijd die uiteindelijk nipt werd verloren door S.K.N.W.K. Jammer, maar helaas.