Zeeuwse voetbalclubs kiezen voor lockdown: kantines tot eind maart op slot

Bron: www.pzc.nl

VLISSINGEN – De Brabantse clubs hadden al een voetbalban, de rest van Nederland volgde gisteren. Niet alleen voor komend weekeinde, maar voor de hele maand maart. Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door.

Rudy Boogert 12-03-20, 22:17 Bron: PZC

Deze historische maatregel van de voetbalbond KNVB volgde na de persconferentie van minister-president Mark Rutte. Daarin werden meerdere maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De KNVB haalt alle geplande wedstrijd van de agenda. Maar behalve dat adviseert de bond ‘alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren’, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB.

In het Zeeuwse amateurvoetbal werd de maatregel vrijwel meteen door tientallen verenigingen in de praktijk gebracht. Met deze Zeeuws lockdown werden trainingen geschrapt en het slot (voorlopig) tot 1 april op de deur van de kantines en sportparken dicht gedraaid.

De maatregel zal wel voor de nodige logistieke hoofdbrekens zorgen. Drie complete speelrondes moeten, als de situatie rond het coronavirus het toelaat, na 1 april worden gespeeld. Het paasweekeinde en in de meivakantie zijn opties, maar niet voor alle clubs. Doordeweekse speelrondes zijn schier onomkoombaar.

Van der Zee hoopt op begrip van de clubs voor ‘dit lastige besluit’. ,,En ik hoop op de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.’’