Speciale editie ‘Voetbalfit met Oranje’

Bron: www.knvb.nl

Lijnendribbel, Krabloop met bal en Flesje van de lat schieten. Voor de reguliere volger van Train jezelf #Voetbalfit geen onbekende termen. Diverse nationale team-coaches demonstreerden de afgelopen weken in korte video’s verschillende oefeningen en work-outs, waarmee voetballers van alle leeftijden zich voetbalfit konden houden.

Een mooie serie, die komende zaterdag wordt afgesloten met een speciale editie: Voetbalfit met Oranje. Dé tutorial om corona-proof te trainen, een training gericht op de pupillen en een training gericht op de junioren.

Train jezelf #Voetbalfit

Het was half maart even schrikken (en slikken) voor voetballend Nederland dat door het coronavirus voetbalwedstrijden en -trainingen ineens niet meer waren toegestaan. Om alle 1,2 miljoen leden toch #Voetbalfit te houden, introduceerde de KNVB de Train jezelf #Voetbalfit-serie. Per leeftijdsgroep lieten KNVB-coaches zien hoe je thuis met een bal aan de slag kon gaan, met als doel fit te blijven en de voetbalvaardigheid te vergroten. Omdat alle leeftijdsgroepen inmiddels weer het veld op mogen, volgen komende zaterdag als afsluiting twee speciale Voetbalfit met Oranje-video’s, want niemand minder dan bondscoach Sarina Wiegman, assistent-bondscoach Arvid Smit, ex-international Ronald de Boer en vlogger Enzo Knol verzorgden deze trainingen op het sportpark van de Utrechtse voetbalclub Desto.

Sarina Wiegman, assistent-bondscoach Arvid Smit en Enzo Knol (vlnr).

In de video’s, waarbij zowel beelden vanaf de grond als vanuit de lucht te zien zijn, tonen de coaches hoe je corona-proof kunt trainen met pupillen en junioren. De trainingen zijn voor jeugdleden zelf te proberen en bieden ook inspiratie voor trainers en verenigingen. De video’s zijn, naast allerlei nuttige protocollen en tips voor het opstarten van verenigingsvoetbal, vanaf zaterdagochtend 23 mei op KNVB.nl/SamenVooruit en via Rinus te bekijken.

Samen vooruitSAMEN VOORUITMeer informatie over het opstarten van verenigingsvoetbal.