S.K.N.W.K. 2 neemt afscheid van twee boegbeelden

De afgelopen twee dagen hebben eerst Joris Spitholt en daarna Martijn Rentier aan hun ploeggenoten kenbaar gemaakt dat ze gaan stoppen met voetballen bij S.K.N.W.K. 2. Hiermee moeten we afscheid nemen van twee boegbeelden, immers beide spelers waren de afgelopen jaren betrokken bij de begeleiding van het tweede. Daarnaast was Joris ook persoonlijk verantwoordelijk voor de Facebookpagina van S.K.N.W.K. 2. En vooral eind vorig seizoen heeft Joris zich heel erg sterk gemaakt voor ‘De wedstrijd van je leven”. Hierbij moest je via de socialmedia proberen zoveel mogelijk stemmen te vergaren om een wedstrijd tegen FC De Rebellen te kunnen winnen. Helaas kwamen de blauw/zwarten uiteindelijk niet in de top 10, maar het was mede dankzij een prachtig door Joris in elkaar gezet filmpje een zeer ludieke actie. Ook leverde hij altijd de statistieken aan van het 2e voor de website (waarvoor nogmaals dank)

Joris Spitholt (midden) en Martijn Rentier (links) tijdens een promotiefoto voor ‘De wedstrijd van je Leven’ (rechts is Koen Kraaijenbrink).

Beide spelers (Joris is 26 jaar, Martijn 31 jaar oud) zijn begonnen in de F-pupillen van S.K.N.W.K. Nadat ze alle jeugdteams hadden doorlopen bij onze club, kwamen ze bij de senioren. Joris was vooral verdediger bij het tweede. Martijn was heel lang een zeer nuttige kracht in de eerste selectie, maar de laatste jaren speelde hij als controlerende middenvelder of in het centrum van de defensie bij S.K.N.W.K. 2. Nadat twee seizoenen geleden eerste doelman Mike Bakker zijn geluk ging beproeven bij M.Z.C. ’11 kwam er een plaatsje vrij onder de lat bij het tweede. Joris wilde dit wel invullen en heeft dit zonder enige keeperservaring absoluut fantastisch gedaan. Erg knap !!

Martijn (staand 3e van links) als eerste jaars F-pupil (foto is uit 1994)

Naast het (mede)leiderschap bij S.K.N.W.K. 2 heeft Martijn zich ook vele jaren ingezet als jeugdtrainer/leider bij S.K.N.W.K. Hij is begonnen bij de F-pupillen, maar heeft later ook nog oudere teams onder zijn hoede genomen op ‘Het Springer’.

Joris in aktie op zaterdag 10 april 2010 bij de competitiewedstrijd S.K.N.W.K. A1 – Hoofdplaat A1 (uitslag 5-1). (Klik hier voor een wedstrijdverslag https://www.sknwk.nl/74129/)

Vooral het afgelopen seizoen ligt toch wel een beetje ten grondslag aan hun besluit. De belachelijk indeling van de K.N.V.B. (S.K.N.W.K. 2 werd ingedeeld in de reserve 3e klasse C, dit bezorgde hen overuren immers moesten ze nu uitwedstrijden spelen in o.a. Papendrecht, Dordrecht, Breda, Etten-Leur e.v.a.) was eigenlijk het begin van het einde. Te verre uitwedstrijden (soms al om 11:00 uur ‘s ochtends) waar helemaal niemand op zat te wachten. Daarnaast was de tweede selectie eigenlijk gewoon te smal qua spelersaantal en was het bijna elke week de vraag wie er mee zou spelen en of er genoeg spelers zouden zijn. En er was een gebrek aan (animo om te trainen) training. En uiteindelijk ook het uitzicht op vrije weekenden heeft beide spelers helaas doen besluiten te stoppen bij S.K.N.W.K. 2.

Aanvoerder van S.K.N.W.K. 2 Martijn Rentier geconcentreerd aan de bal in de competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Oranje Wit 4

Zoals het er nu naar uitziet, gaan ze een zaalvoetbalteam beginnen. Hiermee kunnen ze dan op woensdagavond in hun woonplaats Zierikzee alsnog tegen een balletje trappen. Vanaf deze plaats wil ik aangeven dat ik het besluit om te stoppen toch wel betreur, want eigenlijk horen ze gewoon bij de club !! Maar wil Joris en Martijn uiteraard bedanken voor hun jarenlange inzet bij S.K.N.W.K. en ze heel veel succes en plezier toewensen bij het zaalvoetballen.

Joris met een prima redding in de competitiewedstrijd vorig seizoen thuis tegen Duiveland 2

 

1 reactie op "S.K.N.W.K. 2 neemt afscheid van twee boegbeelden"

  1. Jammer jongens dat jullie stoppen, maar ik wens jullie heel veel plezier met alles en bedankt voor de leuke jaren bij S.K.N.W.K.

Reacties gesloten.