Mooie voorbeelden uit het land: van podcast tot kofferbakverkoop

Bron: www.knvb.nl

Bij de meeste verenigingen wordt er – al dan niet op anderhalve meter van elkaar – weer volop gevoetbald. De afgelopen maand zijn clubs keihard aan de slag gegaan om samen met de gemeenten hun voetbalactiviteiten ‘coronaproof’ te organiseren. In de tussentijd vonden er nog allerlei andere activiteiten plaats bij de verenigingen. We maakten een overzicht met mooie voorbeelden vanuit het hele land.

Als we niet fysiek tegen elkaar kunnen spelen, dan maar digitaal moeten Wittenhorst en Venlose Boys hebben gedacht. De clubs kruisten online in de game FIFA 20 de degens met elkaar.

Website WittenhorstWEBSITE WITTENHORSTBekijk hier de website van Wittenhorst.

Via een kofferbakverkoop probeert VV Vorden inkomsten te genereren en de voorraad van de kantine kwijt te raken.

Website VV VordenWEBSITE VV VORDENBekijk hier de website van VV Vorden.

FC Lisse maakte een video waarin het sportpark van de vereniging én de omgeving schitterend worden weergegeven. Met behulp van een drone komt de bollenstreek waarin de voetbalclub gevestigd is veelvuldig naar voren.

Drone-video FC LisseDRONE-VIDEO FC LISSEBekijk hier de drone-video van FC Lisse.

RKHVV en SV Doesburg steunen hun sponsors ook in moeilijke tijden. RKHVV uit Huissen heeft een app gemaakt waar sponsors hun actuele aanbod kunnen plaatsen. Bij SV Doesburg zochten twee bestuursleden contact met alle sponsors en werd besloten de horecasponsors niet te ‘belasten’.

Website RKHVVWEBSITE RKHVVBekijk hier de website van RKHVV.

Sportscholen mogen nog niet open en hebben het moeilijk in deze tijden. Onze Gezellen is via Sportsupport door twee partijen benaderd om hulp, omdat zij hun lessen niet meer konden geven. Nu wordt het Mini Court van de vereniging gebruikt voor zowel Zumba als freerun lessen.

Saamhorigheid in Hilversum, waar SC ’t Gooi en van Hellemond Sport samenwerken op het sportpark van de voetbalvereniging. De buitenplaats van SC ‘t Gooi is ingericht met sportschool activiteiten.

Reportage SC 't GooiREPORTAGE SC ‘T GOOIBekijk de reportage van SC ’t Gooi over de samenwerking met Van Hellemond Sport.

Bij vv Alphia zijn er allerlei verschillende initiatieven. De trainingen gaan deze zomer zo lang mogelijk door en er is een mix toernooi onder 12 georganiseerd. Daarnaast is er half juni open instuif dag om nieuwe leden te werven. Verder stelt de club haar velden gratis beschikbaar aan twee sportscholen een squashteam. Ook is vv Alphia bezig om de plaatselijke dans- twirlschool gebruik te laten maken van de velden. Tot slot is de club gestart met een podcast om leden op de hoogte te houden van alles wat er gebeurt bij hun club.

Beluister de podcastBELUISTER DE PODCASTBeluister hier de podcast van vv Alphia.

WDZ test de kennis van haar leden en organiseert een grote online quiz.

Quiz WDZQUIZ WDZBekijk hier de website van WDZ.

Wasmeer heeft een complete Kiss&Ride zone gemaakt om kinderen af te kunnen zetten bij het sportpark.

Verschillende clubs, waaronder VV Kagia, zijn een ballenactie begonnen. Iedereen kan voor € 24,00 een bal doneren, zodat ook komend seizoen het balletje gewoon weer kan rollen.

Website vv KagiaWEBSITE VV KAGIABekijk hier de actie van vv Kagia.

Bestuurderscommunity Eén tweetje

KNVB heeft een bestuurderscommunity Eén tweetje opgestart, waarbij bestuurders met elkaar ideeën kunnen delen. Bestuurders helpen bestuurders dus. Ben jij een bestuurder? Dan kan je hier dus ook het praktijkvoorbeeld van jouw vereniging delen met andere verenigingen in het land.

Eén tweetjeEÉN TWEETJEKijk voor meer informatie en om je in te schrijven.

De clubs worden intensief ondersteund door de KNVB. Zo kan men bijvoorbeeld voor alle protocollen, voetbalvormen (met en zonder 1,5 meter afstand) en nog veel meer over voetballen met coronamaatregelen terecht op:

Samen vooruitSAMEN VOORUITMeer informatie over het opstarten van verenigingsvoetbal.