Tikkie Terug Deel 344 – Exact 13 jaar terug afscheidswedstrijd S.K.N.W.K. 1 van Leon Quik (donderdag 31 mei 2007)

Logo Tikkie Terug

Bij het terugzoeken in het archief op de site blijkt dat vandaag, zondag 31 mei 2020, het exact 13 jaar geleden is dat er een afscheidswedstrijd werd gespeeld voor Leon Quik. Hij nam toen afscheid als doelman bij S.K.N.W.K. 1 en ter ere van dat afscheid werd er toen een heuse afscheidswedstrijd gespeeld op sportpark ‘Het Springer’. Overigens was 31 mei toen op een donderdag.

Op de website stond onderstaand verslagje van dit afscheidsduel.

‘Team-Quik’ verliest nipt van S.K.N.W.K. 1

Gisteren nam Léon Quik afscheid als speler van S.K.N.W.K. 1, hij doet volgend seizoen een stapje terug. Léon nam gisteren nog niet helemaal definitief afscheid, want morgen speelt hij nog mee tijdens de Ons Eiland Bokaal 2007. Daarna is het voor hem wat betreft S.K.N.W.K. 1 echt over en sluiten.

Omdat hij afscheid nam, werd er gisteren een wedstrijd gespeeld tussen S.K.N.W.K. 1 en een team van spelers waarmee Léon allemaal heeft samen gespeeld in S.K.N.W.K. 1.

Op een zonnig sportpark ‘Het Springer’ (behoudens de warming-up, toen het nog regende) werd er een gezellig potje gevoetbald. Uiteindelijk bleken de ‘jonge’ gasten nipt te sterk voor ‘oud’. Het werd 2-1. Voor ‘jong’ scoorde Léon de Bruine en Wouter de Jonge. De eretreffer voor ‘oud’ was van Robbert v/d Zande.

Léon liet zich nog vaak gelden op het veld met een paar schitterende reddingen. Met zijn laatste redding vond scheidsrechter Cees Dalebout het welletjes. Hij floot voor het einde.

Toen was het tijd voor handjes schudden. Léon ontving bloemen en een herinnering namens zijn ploeggenoten van S.K.N.W.K. 1. Verder werd er ook afscheid genomen van Adriaan Nieuwenhuijse, Jan Tierie, Freek van Marle (helaas niet aanwezig), Leon de Bruine, Gert-Jan Tierie en Remco Veenboer. De overige mensen van de technische staf van S.K.N.W.K. werden in het zonnetje gezet (Ton Wijgerse en Jacco de Jonge).

Van de trainer van ‘oud’, Cees Willemse, kreeg Léon overigens voor de wedstrijd ook al een presentje dat zeer origineel was verpakt.

Het was een zeer geslaagde avond. Na afloop nog gezellig ‘ouwehoeren’ in de kleedkamer en daarna nog ‘eventjes’ de kantine in!

Ook deze keer weer volop plezier. In de wandelgangen wordt nu al gesproken over zo’n wedstrijd aan het eind van volgend seizoen. Benieuwd wie er dan afscheid neemt?

 

Uiteraard hebben we in het foto-archief ook nog foto’s gevonden van deze avond: