Tikkie Terug Deel 353 – Reünie weekend ‘oud’-S.K.N.W.K. 1 van 2013

Logo Tikkie Terug

Het voetbalseizoen is inmiddels ten einde (dit seizoen is i.v.m. de coronacrisis uiteraard toch al anders dan anders). Dit betekent normaal gesproken dat we een eindfeest zouden hebben (gehad), teamuitjes e.v.a. Tot en met 2016 was deze maand (juni) ook het sein voor een Reünie weekend voor ‘oud’-SKNWK 1. Toen zij in de 1e selectie actief waren, gingen ze aan het eind van het seizoen altijd een weekend op stap. Dit was al begonnen met een toernooi in Rijswijk (eind jaren ‘8o) waar ze een aantal jaren deelnamen, maar vanaf 1994 gingen ze echt weekendjes weg. Toen de ploeg uiteindelijk uit elkaar is gevallen (vooral vanwege de leeftijd) is in 2003 besloten dit weer op te pakken middels een Reünie weekend . Ze verbleven toen een weekendje aan de Belgische kust in De Haan. Dit was toen eigenlijk altijd op een bungalowpark met meerdere huisjes.

In 2013 trokken ze naar Wittelte (Drenthe). In deze editie van Tikkie Terug (deel 353) kijken we terug op de editie van 2013 middels een artikel van de website en natuurlijk de foto’s.

Dit stond toen op de site:

En ‘leut’ heeft oud S.K.N.W.K. 1 zeker wel gehad !

Onder het motto ‘utgeeniewaeofjebin’ en ‘àjemaleuteit’ had oud S.K.N.W.K. 1 afgelopen weekend weer het zogenaamde reünieweekendje. Deze keer zaten ze in Wittelte (Drenthe). Het begon eigenlijk afgelopen donderdagavond al waar de shirtjes werden uitgereikt zoals altijd in café Charlie. Tot in de late uurtjes werden hier plannen gesmeed en oude koeien uit de sloot gehaald.

Vrijdagmorgen nog de tasjes pakken en boodschappen doen. Om 12:00 uur was het verzamelen op het ‘zwarte plein’. Uiteraard werd er niet vertrokken zonder het legen van de blaas en het vullen van de maag met de vers gevangen kibbeling en vis bij vishandel Hage (bij de C1000). Voordat ze vertrokken was er nog een kaart voor Léon en Elly, die wegens familie-omstandigheden helaas verstek moesten laten gaan. Vanaf deze plaats wensen we ze nogmaals heel veel sterkte toe.

Omstreeks 12:15 uur werd koers gezet naar Wittelte. Met een tussenstop bij tankstation Vanenburg waren ze zo rond het klokje van half vier op plaats van bestemming, boerderij Heimensteegde te Wittelte.

Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind dit weekend, zodat gelijk de tuinstoelen bezet waren en er lekke genoten kon worden van het zonnetje. Dit uiteraard allemaal onder het genot van een hapje en een drankje.

Na het nuttigen van de maaltijd (hachee of macaroni (of een mengsel daarvan, want dat zoeken ze ‘van binnen wel uit’)) werd de avond gevuld met tv-kijken, een potje tafeltennis, poolbiljarten, slap ouwehoeren, biertje drinken e.v.a. Maar er werd met name heel veel gelachen.

Toen rond middernacht de meeste ‘hun mandje’ hadden opgezocht was de rust wedergekeerd. Maar niet voor lang, want om ongeveer 07:15 uur waren de eersten al weer ontwaakt.

Bakje koffie en de ontbijttafel klaar maken, want een stevig ontbijtje ging er wel in. Hierna werd koers gezet naar Giethoorn. De dag werd namelijk gevuld op het water. De ontvangst met koffie en gebak was voortreffelijk.

Daarna nog even een versnapering tegen de eventuele zeebenen, want we moesten naar de rondvaartboot. Met een rondvaart van zo’n 45 minuten werd het voorproefje genomen voor de middag, want toen mocht zelf gevaren worden.

Niet nadat eerst de maagjes nog waren gevuld met een heerlijke lunch. Hierna was het kwartiermaken in de fluisterbootjes. We kregen er 3 tot onze beschikking. De indeling was snel gemaakt.

De vrouwen gingen gezamenlijk in de boot (en zetten heel Giethoorn op zijn kop door de vreemdste capriolen die ze uithaalden met het manouvreren van het bootje door de smalle wateren). Ook was er een zogenaamde ‘drankboot’. Zij hebben alle terrasjes getest en kwamen tot de conclusie dat deze prima waren. De ‘niet vrouwen’ en ‘niet drinkers’ zaten in boot 3.

Na zo’n 4 uur varen zette iedereen weer voet aan wal en werd de barbecue aangestoken. De hongerige maagjes werden gevuld middels een heerlijk barbecue en als toetje een softijsje (of een biertje).

Eenmaal thuis sloeg de vermoeidheid toch wel toe. Uiteraard ging men niet naar bed voor het vochtgehalte weer op peil was gebracht.

De volgende morgen hetzelfde ritueel als de dag ervoor. Echter nu niet zo vroeg, want er waren nog niet echt concrete plannen voor deze dag. Deze werden gesmeed aan de ontbijttafel. Er zou een bezoekje worden gebracht aan Dwingeloo.

Eenmaal daar aangekomen, bleek het hier aardig stil. Maar door de hedendaagse technieken hadden de dames al snel in de gaten dat er koopzondag was in Meppel. Onderweg bleek ook nog dat er een Grachtenfestival was en zodoende heel veel bedrijvigheid hier. Overigens zonder Cede en Lau die op het huis pasten. Een ook Joop en Marlies bleven achter, want zij gingen weer terug naar Nieuwerkerk ‘s middags.

De middag werd gevuld met shoppen, terrasje pikken, mensen kijken e.v.a. Om 16:00 uur werd de reis weer ingezet naar Wittelte. Eerst werd nog afscheid genomen van Ronnie en Miranda en van Freek, want ook zij gingen weer huiswaarts. Ook Sytze en Tamara gingen terug, maar niet nadat zij nog wat mensen hadden afgezet in Wittelte en hadden getankt.

Het uitgedunde gezelschap ging proberen de restjes eten (en dat was nog heel veel) op te maken. Van de mensen die terugreden werden we via de groepsapp op de hoogte gehouden wat zij nuttigden bij de restaurants met de grote gouden driepoot.

Om 18:00 uur zat iedereen voor de buis voor het duel van Jong Oranje. Zoals gebruikelijk werd er nog een ‘pouletje’ gemaakt, maar door de 5-1 zege bleef het geld in ‘de pot’.

Zo zachtjes aan was een ieder een eind aan het eind van zijn latijn. Rond half twaalf lag iedereen gestrekt en kon de laatste nacht worden gemaakt. Vanmorgen om 08:00 uur was het al weer ontwaken, want we moesten terug naar huis.

Nadat alle tassen waren ingepakt, de boodschappen waren verdeeld en was opgeruimd vertrokken we rond 10:00 uur naar Nieuwerkerk. Na nog een pi(t)sstop langs de snelweg waren we zo rond half één weer terug waar we vertrokken, het zwarte plein.

Wat rest zijn de foto’s en de herinneringen. Over een paar maanden zal middels een etentje en een fotoreportage dit weekend nog eens dunnetjes worden overgedaan. Dan zullen ook weer nieuwe plannen worden gemaakt voor 2014.

Vanaf deze plaats dank aan de organisatie en alle deelnemers en uiteraard aan de sponsors van de shirtjes.

 

Bekijk hieronder nog wat meer foto’s: