Tikkie Terug Deel 354 – Jeugdkamp S.K.N.W.K. van 2007

Logo Tikkie Terug

Nog zoiets wat dit jaar wegens de corona-crisis geen doorgang kan vinden. Het Jeugdkamp. Elk jaar weer een hele happening voor diverse jeugdteams, maar helaas dus dit jaar niet 🙁

In het foto-archief kwam ik foto’s tegen van het jeugdkamp van al weer 13 jaar terug. In mei 2007 werd het tentenkamp weer opgeslagen op ‘Het Springer’. Uiteraard werden er frietjes gegeten en stond er ’s avonds een Vossenjacht gepland in Nieuwerkerk. Daarna was het nog film kijken en snoepzoeken. Na een (te) korte nacht en een stevig ontbijt verzorgde Leon v/d Bosch met toenmalig hoofdtrainer Adriaan Nieuwenhuijse in samenwerking met wat selectiespelers een clinic en er was een penaltybokaal. Na het jeugdkamp werd er ook nog opgeruimd met z’n allen.

In deze editie van Tikkie Terug (deel 354) een terugblik op dit jeugdkamp.

Op de site stond dit:

S.K.N.W.K.-jeugdkamp weer als vanouds

Voor de F-, E- en D-pupillen was het dit weekend weer zover. Het S.K.N.W.K.-jeugdkamp werd weer georganiseerd door de evenementencommissie. Mede dankzij de prima weersomstandigheden werd het weer een geslaagd en gezellig jeugdkamp.

Toen gisteren, vrijdag 18 mei, iedereen zo rond 17:00 uur aanwezig was, moesten eerst de slaapplaatsen worden geregeld. De E- en D-pupillen hebben tenten opgezet. De F-pupilletjes sliepen in de kantine. Daarna was het tijd om lekker friet te eten met frikandel of kroket. Als toetje was er een heerlijk ijsje na.

Hierna kon de vossenjacht door Nieuwerkerk beginnen. In groepjes moesten de pupillen op zoek naar de vossen. Van elke vos ontvingen ze een letter. Met de gekregen letters moest een woord worden gemaakt.

Na de vossenjacht konden de pupillen weer naar de tent op het sportpark. Deze was inmiddels omgebouwd tot heuse bioscoop. Hier hebben we met z’n allen naar een leuk film gekeken. In de pauze natuurlijk lekker chips en drinken.

Nadat de film afgelopen was, kon de jeugd zich opmaken voor het slapen. Althans de F-jes. De E- en D-pupillen gingen eerst nog ‘snoepzoeken’. Hierna konden zij ook naar bed. Bij de F-pupillen was het redelijk snel rustig. Bij het tentenkamp duurde het toch wel tot een uurtje of 03:30 uur voor het ook hier een beetje rustig was.

En dan ‘s ochtends natuurlijk weer vroeg wakker. De F-pupillen waren om 06:00 uur al televisie aan het kijken in de kantine. Sommigen konden niet wachten en waren al gaan voetballen.

Om 08:15 uur dan heerlijk ontbijten. Na dit ontbijt stond er een trainingsclinic op het programma. Léon v/d Bosch had dit georganiseerd. Trainer/coach van de eerste selektie Adriaan Nieuwenhuijse en eerste selektie spelers Martin Huisman, Koen de Jonge en Martijn Neele assisteerden tijdens de training.

Een heuse penaltybokaal stond ook gepland tijdens deze training. De winnaars waren Vincent van Mourik (F-pup.), Tim Ruijssenaars (E-pup.) en Remco v/d Berge (D-pup.). Zij ontvingen een mooie beker.

Na een afsluitende partij tussen de pupillen en de leiders was zo rond 11:15 uur het toernooi afgelopen.

Al met al een zeer gezellig kamp waarvan binnenkort de foto’s te zien zijn in het fotoboek elders op deze site.

De foto’s