S.K.N.W.K. 3 sluit seizoen af met barbecue op de Hooge Hoeve

Ook voor S.K.N.W.K. 3 zit het aparte voetbalseizoen 2019-2020 er echt op. Zij hebben gisteren het seizoen afgesloten met een barbecue op de Hooge Hoeve. Zo heet de boerderij van Robbert v/d Zande die voor deze gelegenheid gastheer wilde zijn voor zijn ploeggenoten van S.K.N.W.K. 3. Omstreeks 16:30 uur werd er verzameld. Onder het genot van een drankje werden uiteraard eerst nog wat ‘ouwe koeien’ uit de sloot gehaald. Inmiddels werd de barbecue alvast opgestookt.

Rond het klokje van ‘6-en’ konden de eerste stukjes vlees worden opgewarmd. Er was voldoende vlees, salades, sausjes, stokbrood en kruidenboter. Een ieder liet zich dit zeker smaken. Na ruim 2 uur ‘keu-en’ had iedereen zijn buikje wel rond (of ronder) gegeten. Onder het genot van een bakje koffie kon iedereen zich gereed maken voor de befaamde quiz van Gerwi (in samenwerking met Martijn).

Omdat er geen beamer o.i.d. beschikbaar was, was er gekozen voor een editie volgens het principe van de quiz op zaterdagavond op tv bij het programma ‘Even tot Hier’. Er werden 20 vragen gesteld aan de deelnemers met multiplechoice antwoorden. Het juiste antwoord was gekoppeld aan een kleur. Aan de spelers de opdracht de juiste kleur kaart in de lucht te steken. Dit zorgde uiteraard weer voor de nodige hilariteit en discussie 😉

Enkele memorabele vragen waren:

 

Vraag 10

Wat is de juiste verhouding wanneer het gaat om de hemelsbrede afstand wanneer het gaat om de hemelsbrede afstand tot Stavenisse t.o.v. de te rijden kilometers vanaf Nieuwerkerk?

Rood: 1 : 5

Blauw: 1 : 4

Groen: 1 : 6

 

Vraag 14

Onze allerlaatste wedstrijd van het seizoen speelden we op het eiland Tholen. In welke plaats (tip de naam begint met een T)

Rood: Tholen

Blauw: Toortvliet

Groen: Tavenisse

 

Vraag 17:

Tegen W.I.K. ’57 2 kregen we in de thuiswedstrijd een prachtig doelpunt tegen. Waarom moesten we deze treffer incasseren:

Rood: Blunder van de keeper

Blauw: Er was geen druk op de bal

Groen: We kregen een strafschop tegen waaruit werd gescoord

Uiteindelijk moesten Stefan en Pierre samen uitmaken wie de winnaar zou worden. Zij hadden namelijk beiden 15 vragen goed beantwoord (de rest allemaal (veel) minder). Uiteindelijk wist Pierre de benaderingsvraag het beste, namelijk aan het hoeveelste seizoen onze Kapitein gaat starten. Het antwoord is 54 (en Pierre wist dit exact). Voor hem was er een heuse fles champagne.

Na nog wat drankjes en vooral veel lachen, gingen de eerste huiswaarts. Een achttal ging nog verder met het spel ’30 seconds’. Dat was ook hilarisch. Je bent nooit te oud om te leren…… Bij Estland, Letland hoort bijvoorbeeld Vlieland 🙂  En het snelle vliegtuig ‘van vroeger’ is de Concordia 🙂 En als je om een politieserie uit Rotterdam vraagt, blijkt dit Flikken Maastricht te zijn 🙂 Tot zover enkele geweldige antwoorden !!

Er kwam uiteindelijk geen winnaar, omdat bij de laatste vraag er bij het uitbeelden een ‘misverstandje’ was tussen twee liedjes, namelijk ‘Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier’ en ‘Shirt uit en zwaaien’ waarna de onafhankelijke jury besloot het spel nietig te verklaren……..

Voor sommigen was het inmiddels ook tijd (geweest) om lekker naar z’n bedje te gaan. Na nog wat te hebben opgeruimd en het verdelen van nog wat proviand ging iedereen huiswaarts waardoor klokslag middernacht een ieder thuis was aangekomen. Er was zoals wel vaker gememoreerd deze avond opnieuw ‘brand bij Dibbus’, maar gelukkig waren het deze keer flesjes bier in de koelkast 😉

Dank voor Robbert voor de gastvrijheid en uiteraard een dankwoordje aan de organisatie !!

Geef als eerste een reactie op "S.K.N.W.K. 3 sluit seizoen af met barbecue op de Hooge Hoeve"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.