Competitie-indelingen amateurvoetbal 2020/’21 bekend

Bron: www.knvb.nl

Het seizoen 2020/’21 is op woensdag 1 juli formeel van start gegaan. Traditioneel worden in juli als eerste de indelingen voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. De indelingen voor de categorie A zijn inmiddels beschikbaar. De publicatie van de nummering van de categorie A (reguliere competitie) is op dinsdag 22 augustus 2020.

Een sportieve en spannende competitieopzet staat voor de KNVB voorop bij de indelingen van de competities. Het uitgangspunt is om zo veel als mogelijk tegemoet te komen aan de sportieve wensen van de verenigingen.

Optimale geografische indeling

Bij de competitie-indeling wordt naast het sportieve aspect ook gekeken naar de meest optimale geografische indeling voor de verenigingen. Hierbij streeft de KNVB ernaar om competities op te zetten met meer tegenstanders uit de omgeving, wat resulteert in meer derby’s, minder reisafstanden bij uitwedstrijden en meer toeschouwers bij de wedstrijden.

Afhankelijk van het niveau en de verenigingen uitkomende op een bepaald niveau is dat echter niet altijd mogelijk en kan een indeling voor een team ongunstiger uitvallen. Helaas valt daar niet altijd aan te ontkomen.

Het seizoen 2020/’21 start op 29/30 augustus met de 1e kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Het weekend erna, 5/6 september, start de competitie.

Indelingen seizoen 2020-2120INDELINGEN SEIZOEN 2020-2120De indelingen voor alle districten voor het seizoen 2020/’21 vind je op KNVB Assist.

Teaminschrijving veldTEAMINSCHRIJVING VELDVoor de bekendmaking van de indelingen en nummeringen van categorie B verwijzen we naar de belangrijke data start seizoen 2020/’21.

Speeldagenkalender 2e en 3e divisie en hoofdklasse bekendSPEELDAGENKALENDER 2E EN 3E DIVISIE EN HOOFDKLASSE BEKENDBekijk hier de gewijzigde speelkalender voor de mannen in de 2e en 3e divisie en hoofdklasse.