Amateurvoetballer verandert zijn naam officieel in Lionel Messi

Bron: www.dekelderklasse.nl

Amateurvoetballer verandert zijn naam officieel in Lionel Messi

Amateurvoetballer verandert zijn naam officieel in Lionel Messi

Iedere Kelderklasser heeft weleens de illusie gehad dat hij de nieuwe Lionel Messi is, maar dat je het ook kan overdrijven blijkt wel uit de actie van de 16-jarige Daniel Are Knutsen. De jongeling komt uit in de Noorse derde divisie en heeft zijn naam officieel veranderd in dat van de Argentijnse superster Lionel Messi.

Knutsen heet dus vanaf nu Messi, maar om dit artikel niet te ingewikkeld te maken, houden wij het even bij Knutsen. De jonge amateur is idolaat van de Argentijn en dat is ook de reden waarom hij besloot zijn naam te veranderen. “Messi is alles voor mij,” zegt de Noorse Messi tegen VG. “En ik speelde al een tijdje met het idee om mijn naam te veranderen.” Dat dat mogelijk was, wist hij omdat de Noorse cabaretier Espen Thoresen zijn naam in Espen Toresen Hværsaagod-Takkskalduha veranderde. “Daarom wist ik dat ik een beetje onrealistische naam kon kiezen.”

Wat betreft talent moet Thoresen toegeven dat hij niet zo goed is als de ‘beste voetballer van de wereld,’ maar hij zegt wel dat hij een vergelijkbare balbehandeling heeft. Dat de Noor zijn naam erg serieus neemt, blijkt wel uit het feit dat hij zich bij nieuwe mensen enkel nog als Lionel Messi voorstelt. Oude vrienden mogen hem nog wel gewoon Daniel noemen. Over sterallures gesproken!