Derby na derby in aankomende voetbalseizoen

Bron: www.rondomvandaag.nl

Regio – Zowel de voetbalclubs op Schouwen-Duiveland als op Goeree-Overflakkee spelen aankomend seizoen veel in hun eigen omgeving. De derby’s zijn talrijk. Deze krant loopt de verschillende klasse af en kan niet wachten tot het balletje, na een bijzondere voorbereiding, weer gaat rollen. Het belooft wat.

Vooral in de vierde klasse (West II) op Goeree-Overflakkee wemelt het van de regioderby’s. DVV09, FIOS, Flakkee, Herkingen, Melissant, NTVV OFB, SNS, Stellendam en WFB nemen het allemaal in één competitie tegen elkaar op. Rockanje en Zwartewaal, die in dezelfde competitie zitten, liggen bijvoorbeeld ook op acceptabele rijafstand.

Derde klasse

In de derde klasse op Goeree-Overflakkee treffen Den Bommel en de Jonge Spartaan elkaar. Met een beetje mooi weer is die onderlinge afstand zelfs nog op de fiets goed te doen. Het wordt toch echt de auto pakken naar bijvoorbeeld de Rotterdamse clubs (IJsselmonde, LMO, Zwarte Pijl, Zwervers). Nee, dan de derdeklassers op Schouwen-Duiveland: Duiveland (Oosterland) en ZSC’62 (Scharendijke) die moeten tegen elkaar en ook vooral tegen Thoolse en West-Brabantse clubs.

Tweede klasse

De tweedeklasser op Flakkee, DBGC uit Oude-Tonge, komt in dezelfde competitie uit als de twee tweedeklassers op Schouwen-Duiveland: Bruse Boys en MZC’11 (Zierikzee). De laatste twee genoemde clubs speelden afgelopen seizoen en het seizoen ervoor ook al de Schouwse derby in de tweede klasse E. Oude-Tonge ligt bijna op het noordelijkste puntje van Nederland in deze competitie. Het is voor de clubs vaak afzakken Zeeland in. Naar Goes (SSV’65) Yerseke, Zoutelande (De Meeuwen) Oostkapelle /Domburg en zelfs helemaal naar Axel.

De clubs kijken reikhalzend uit naar nieuw seizoen (Foto: Martijn Neele)

Vierde klasse

Gelukkig hoeven de vierdeklassers op Schouwen-Duiveland amper van het eiland af, laat staan de provincie Zeeland uit. Brouwershaven, WIK’57 (Kerkwerve), FC De Westhoek (Burgh-Haamstede) en SKNWK (Nieuwerkerk) treffen elkaar ook dit voetbalseizoen weer. Nu reizen ze niet af naar Walcherse, Bevelandse of Zeeuwse Vlaamse contreien. De tegenstanders komen voornamelijk van Tholen (Smerdiek, SPS en Stavenisse). Ook kleine uitstapjes naar het Brabantse (Steenbergen en Vrederust) liggen in het verschiet. Hoe dan ook voor alle clubs: de bal gaat bijna weer rollen. Gelukkig niet zo heel ver weg.

Tekst: Gerrit van Loon